El Quadis a la final de la Copa del Rei

Ha superat l'equip amfitrió, el CN Barcelona, en un gran partit i demà diumenge jugarà contra el Barceloneta pel títol

El Centre Natació Mataró Quadis ha superat el Club Natació Barcelona per 9-7 a les semifinals de la Copa del Rei i per primera vegada a la seva història jugarà la final d'aquesta competició demà a les 12 del migdia a la Nova Escullera de Barcelona, davant el Barceloneta, que ha guanyat el Terrassa per 8-6 a l'altra semifinal.
Aquesta final es pot seguir en directe per streaming a través de la web de la Federación Española a www.rfne.es.

Segona final de Copa a nivell estatal per a un club mataroní masculí

Serà aquesta la segona vegada a la història en què en una final de Copa a nivell estatal en categoria masculina hi tindrà la presència d'un club mataroní. L'anterior va ser fa ja 48 anys i l'equip protagonista va ser l'Esport Ciclista Mataró d'hoquei patins, que a més es va fer amb el títol de campió aixecant la Copa del Generalísimo, cosa que li va donar el dret de jugar la Copa d'Europa. Aquella fase final, que van disputar quatre equips, es va jugar a la pista coberta del Velòdrom de la nostra ciutat i l'equip mataroní va derrotar a la final el Vilanova per 2-1.

A nivell femení la secció de tennis taula del Centre Natació Mataró va guanyar la Copa de la Reina els anys 2004, 2005 i 2011. I abans la secció de bàsquet del CE Mataró, quan era Ignis Mataró, va jugar dues finals perdent-les els anys 1973 i 1974, i més recentment l'equip de waterpolo del CN Mataró també en va jugar dues, perdent-les davant el Sabadell, les temporades 2010 i 2014.

15022Wa_Alafinal

El Quadis ha començat bé la semifinal i després d’un xut al pal de Corbalán, Edu Mínguez ha obert el marcador. Es veia un equip cenebista una mica nerviós i Schnizler ha fet el 2-0, replicat immediatament per Flores. Novament Estrany, de penal, ha avançat el Quadis de dos gols, però, quan faltava molt poc per al final del quart, Oneto, d’un molt bon xut, ha tornat a posar el seu equip dins el partit.

Al segon quart ha arribat l’hora de Mehdi Marzouki que tot i tenir sempre un jugador a sobre, ha fet tres gols de tres grans xuts, que junt amb un altre xutàs de Pau Bach han permès obrir el marcador fins a un 7-3, només reduït cap al final per un altre bon xut en superioritat d’Oneto, arribant-se al descans amb un confortable 7-4.

Wa Mataró-Barcelona

A la represa, amb el clar avantatge aconseguit, el Quadis ha anat contemporitzant una mica en atac, però ha defensat amb una intensitat molt alta, i tot i patir moltes exclusions (15 per part mataronina al llarg del partit per només 6 dels barcelonins) han sabut defensar bé les inferioritats i "Eski” Diakonow ha estat impressionant al darrere, amb 5 aturades seguides, i 17 al llarg del partit. I al final del tercer quart, després d’haver encaixat el 7-5, dos gols de Marc Corbalán i Pere Estrany han posat el marcador amb un 9-5 que ja semblava decisiu.

Però l'equip barceloní, el més històric i llorejat del waterpolo català i estatal, no es podia rendir jugant davant la seva afició, i a l’inici del darrer quart Joel Esteller ha reduït diferències amb un golàs. El Quadis veia molt a prop la final i no volia prendre riscos, i quasi ha renunciat a l’atac, per evitar les contres del rival que semblava l'única manera que podien superar la defensa mataronina. L’equip amfitrió encara ha escurçat amb un gol d’Oneto en superioritat i Diakonow s'ha hagut de lluir aixecant-se de forma  majestuosa per aturar una vaselina del mateix Oneto, i aquí s'han acabat les opcions barcelonines.
El Quadis era a la final de la Copa del Rei per primera vegada a la seva història!

CN MATARÓ QUADIS - CN BARCELONA 9-7

CN MATARÓ QUADIS: Michal Diakonow, Pau Bernabé, Víctor Fernàndez, Pol Barbena, Marc Corbalán (1), Pau Bach (1), Mehdi Marzouki (3), Pere Estrany (2, 1 de p.), Edu Mínguez (1), Albert Merino, Pau Schnizler (1).
9 gols de 20 xuts, de 32 atacs. 2 de 6 en jugades d'home de més. 15 exclusions.
CN BARCELONA: Enric Royo, Asenjo, Wilkenhorst, Cànovas, Esteller (2), Oneto (3), Flores (2), Gasulla, Bofill, del Toro, Ariño.
7 gols de 31 xuts, de 38 atacs. 2 de 15 en jugades d'home de més. 6 exclusions.
PARCIALS: 3-2; 4-2; 2-1; 0-2.