Beto: “El waterpolo som els millors ambaixadors de Mataró”

Parlem amb “Beto Fernàndez” director tècnic i entrenador del masculí del CN Mataró

Esports, Waterpolo 2013, Beto fernandezCom valores la temporada que han fet els dos equips sèniors del CN Mataró?
Crec que ha estat una temporada excepcional en tots els sentits. El femení ha fet una temporada molt bona jugant totes les finals de totes les competicions en què ha participat. I després s’ha jugat i s’ha plantat cara davant el Sabadell en algunes d’aquestes finals. Continuem retallant distàncies i cada cop estem més a prop del campió. El masculí, per la seva part, ha fet la millor temporada de la història, acabant tercers a la lliga i aconseguint rècord de punts. La llàstima va ser que no vam tenir sort en el sorteig de la Copa del Rei i no vam poder jugar la final davant del Barceloneta que ja tenia una plaça fixa a la final. Ens vam topar amb ells a quarts de final, molt aviat i tot i que vam fer un gran partit vam acabar perdent. Després, a les semifinals de la lliga, crec que vam perdre pel factor camp que es va perdre quan només restaven dues jornades per acabar la lliga regular. Després de guanyar a Mataró vam jugar dos partits seguits a Terrassa i això va ser determinant per no acabar jugant la final.

L’objectiu del masculí, la temporada que ve, serà intentar lluitar per la segona plaça?
L’objectiu del masculí l’any vinent serà ser ambiciosos, però no només el cos tècnic i els jugadors, sinó que hem de ser ambiciosos tots. Ara hem patit unes baixes sensibles i ens haurem d’intentar reforçar, perquè fins ara tots els altres equips s’estan reforçant molt bé. Està clar que l’ambició hi és, però si perds efectius i no els pots reemplaçar és complicat. Tot i això, la nostra política serà continuar apostant per la gent de la casa, aquest any hem tingut a la banqueta cinc jugadors formats aquí a casa i la majoria eren juvenils o en primer any de sènior. Hem apostat molt fort per la gent jove del planter i hem fet debutar diversos nois amb 16 anys i ara és quan s’han de recollir els fruits. Com ja vam fer la temporada passada volem un bloc de jugadors fets a casa i després afegir peces de fora de qualitat per millorar el que tenim. La temporada passada ja vam començar a fer així i la veritat és que vam encertar en tots els fitxatges.

Quines baixes ha patit l’equip?
Ja sabíem fa setmanes la baixa de l’Svilen Piralkov i aquesta mateixa setmana hem conegut la d’en Fran Sánchez que marxa a jugar a Terrassa. Són dues baixes molt importants, ja que són uns jugadors que han marcat 62 i 37 gols aquesta temporada i són gent amb molta experiència i amb molt de pes dins de l’equip. La porteria ja la tenim coberta amb l’Eski que ha renovat i ara estem en contacte amb en Pere Estrany perquè sabem que té moltes ofertes per marxar, però ja hem parlat i ell vol continuar i estem a punt de tancar la seva renovació.

S’ha fitxat algú?
Estem buscant però no és gens fàcil, el mercat és molt reduït per els sous que s’estan pagant aquí a la lliga espanyola, i a més nosaltres la temporada passada ja vam fer una reducció del 40% del pressupost de l’equip i això ens complica molt suplir aquestes dues baixes amb garanties. Estem mirant opcions, però per ara no tenim res lligat.

El femení també patirà alguna baixa sensible?
La Lisa Gibson ja ens ha dit que no seguirà perquè torna als Estats Units, la Mar Llisterri tampoc seguirà perquè té una beca per anar a estudiar i jugar als Estats Units i la portera la Jade també serà baixa. Ara mateix estem en negociacions perquè segueixi la Chloe i hem d’acabar de parlar també amb la Ciara que ara està a fora, però en teoria no hi ha d’haver motius per preocupar-se.

Ja heu fitxat?
Encara no, estem molt a prop de tancar la incorporació d’una portera estrangera de primer nivell i després busquem una boia gran de nivell internacional que es pugui barallar allà sota amb les millors. Tot i així seguirem apostant, com hem fet fins ara, amb les nenes de la base pels bons resultats ens han donat fins al dia d’avui.  

L’objectiu serà retallar diferències amb el Sabadell, o això és impossible?
L’objectiu continuarà sent aquest, intentarem no perdre nivell i intentar acostar-nos una mica més al Sabadell. El problema és que el Sabadell deien que la temporada que ve baixaria una mica, però sembla que aposten fort per Europa i tenen diners per fitxar el que vulguin i no baixar de nivell. És normal que ho facin, han guanyat les tres darreres Copes d’Europa i volen continuar allà a dalt. Nosaltres intentarem fitxar bé i estar allà a prop per a veure si afluixen o es despisten, però serà molt complicat perquè estem parlant d’un equip que té un pressupost deu cops més gran que el nostre.

Per tant no jugareu a Europa?
Això no té res a veure, els diners per jugar competició europea surten d’una altra partida. La nostra intenció és jugar amb els dos equips a Europa i més si t’ho has guanyat a l’aigua. El club ja s’està movent per trobar finançament i que les institucions s’impliquin. A més, jugar competició europea també implica exportar a fora Mataró, i ara mateix crec que el waterpolo som els millors ambaixadors de la ciutat. Segurament les noies que juguen Champions tenen més números per jugar a Europa. A més, jugar a Europa sempre és un al·licient i més quan jugues aquí a Espanya on hi ha dos equips que s’ho emporten tot.