La Sirena cau amb tot l'honor en el primer partit de la final

L'equip mataroní ha lluitat de tu a tu durant més de mig partit amb el campió d'Europa

Avui a la tarda s'ha jugat el primer partit de la final de la lliga de Divisió d'Honor femenina de waterpolo a la piscina del Complex Esportiu Joan Serra del CN Mataró, i en ell l'equip de La Sirena ha caigut derrotat amb tot l'honor davant l'equip més potent del continent europeu com és el CN Sabadell, resistint amb el marcador igualat fins ben entrat el tercer quart i només cedint en el tram final.

Mataro-sabadell

Els reforços que ha rebut en els darrers dies l'equip mataroní (la mataronina Roser Tarragó i també Paula Chillida, provinents d'universitats dels Estats Units) feien pensar en que l'equip local podria plantar cara al potentíssim Sabadell i així ha estat.
Per una vegada l'equip mataroní ha pogut posar-se per davant amb dos gols molt ràpids i les campiones d'Europa han hagut d'anar a remolc durant una bona estona, perquè la defensa de La Sirena es mostrava molt sòlida.

Encara dins del segon quart La Sirena dominava per 3-2, però a partir d'aquell moment la defensa sabadellenca ha intensificat més la seva defensa individual i l'equip local esgotava les posessions sense poder ni xutar, i en canvi a l'altre costat en dos minuts el Sabadell ha marcat tres gols. Ja apropant-se el descans una gran recuperació de pilota de Paula Chillida i un posterior gol d'ella mateixa en superioritat a dos segons del final del quart ha posat un 4-5 que encara donava esperances.

A la represa la defensa visitant ha baixat una mica la intensitat per uns moments i el Centre ha pogut igualar a 6 gols i s'hagués pogut avançar encara quan la defensa visitant ha fet un extraordinari blocatge en un xut clar de les locals. La defensa local de tota manera també tapava forats, i possiblement la clau del partit ha arribat en les darreres jugades d'aquest tercer quart quan, amb avantatge visitant de 6-7 al marcador, s'ha reclamat una sanció en una contra local que els àrbitres no han assenyalat, i en canvi al darrer atac sí que hi ha hagut sanció per a Mar Llisterri, i en jugada de superioritat Pili Peña ha marcat a un segon de la botzina el 6-8.

Al darrer quart s'han imposat inicialment les defenses, ningú marcava, però en el tram final dues superioritats més favorables a l'equip sabadellenc (la diferència final han estat els quatre gols de diferència en aquesta faceta) han servit per tancar el marcador amb un 6-10 que és massa exagerat pel que s'ha vist a la piscina.

El dissabte a 2/4 de 12 es juga el segon partit a Sabadell, on pot ja quedar decidit el títol, a no ser que les mataronines facin una proesa.

CN MATARÓ LA SIRENA - CN SABADELL 6-10

CN MATARÓ LA SIRENA: Jade Smith (9 aturades), Chloe Wilcox (2), Carla Graupera, Mar Llisterri, Lisa Gibson, Roser Tarragó, Clara Cambray, Ciara Gibson (2, 1 de p.), Marta Bach, Zoila Quesada, Paula Chillida (1), Ona Meseguer (1), Mireia Nedderman (ps). 6 gols de 26 xuts, de 38 opcions d'atac. 8 exclusions i 1 penal. 2 de 6 en jugades de superioritat.
CN SABADELL: Laura Ester (11 aturades), Mati Ortiz, Anni Espar (2), Noèlia Mora, Gabriella Szucs (1), Jennifer Pareja (1 de p.), Carla Abellán, Maica Garcia (2), Pili Peña (2), Melissa Seidemann, Olga Domènech (1), Judith Forca (1), Cristina Terrado (ps). 10 gols de 32 xuts, de 44 opcions d'atac. 6 exclusions i 1 penal. 6 de 8 en jugades de superioritat.
PARCIALS: 2-2, 2-3, 2-3, 0-2.

RADIOGRAFIA DEL PARTIT
Primer quart

2'01" MESEGUER de vaselina (1-0)
2'56" WILCOX de xut de fora (2-0)
6'05" Pareja de penal (2-1)
Segon quart
1'12" Espar de vaselina (2-2)
3'19" CIARA GIBSON en superioritat (3-2)
4'41" Espar (3-3)
5'35" Szucs en superioritat (3-4)
6'32" Forca de vaselina (3-5)
7'58" CHILLIDA en superioritat (4-5)
Tercer quart
2'31" Domènech en superioritat (4-6)
3'30" WILCOX en superioritat (5-6)
4'23" CIARA GIBSON de penal (6-6)
6'57" Garcia en superioritat (6-7)
7'59" Peña en superioritat (6-8)
Quart quart
5'29" Garcia en superioritat (6-9)
7'12" Peña en superioritat (6-10)