Un Quadis extraordinari frega la sorpresa davant el campió

Ja dins del darrer quart l'equip mataroní va estar per davant al marcador davant el potent Barceloneta

El CN Mataró Quadis ha cedit només per la mínima a la piscina Sant Sebastià de Barcelona davant de l'Atlètic Barceloneta, actual campió de tot, líder i gran favorit al títol de la Divisió d'Honor, però que avui ha hagut de patir fins al xiulet final per guanyar el partit que el Quadis li ha posat molt complicat, amb un gran treball en atac que li ha permès marcar 13 gols davant d'un equip que sol defensar al límit.

Mataró-barceloneta

Des del primer moment s'ha vist que l'equip de Beto Fernàndez anava disposat a tot i el partit ha estat sempre tremendament igualat i al descans s'ha arribat amb 6-5. En alguns moments, ja dins del tercer quart l'equip mariner s'ha avançat de dos gols, però l'equip mataroní no s'ha rendit i ha encarat el darrer quart amb 10-9 al marcador i posant la por al cos del Barceloneta.
Ja dins del darrer quart, que ha estat apoteòsic, les aturades de Diakonov i dos gols consecutius de Piralkov han permès que el Quadis es fiqués per davant per primera vegada (11-12) i després que els locals igualessin, ha estat Estrany el que ha tornat a avançar els Centre (12-13) quan només faltava un minut, en un atac molt ràpid.
Aleshores han arribat un parell de decisions dels àrbitres molt discutides que han acabat permetent que l'equip local empatés, en aquest cas a més amb molta sort ja que un rebot ha afavorit l'equip local, i després en superioritat numèrica aconseguís el triomf en el darrer sospir a només 4 segons del final, amb un gol de l'ex-Quadis Marc Roca. Llàstima!

Molt a prop d'una gran gesta
S'ha de valorar molt el fet que s'hagi estat a punt de guanyar a la piscina Sant Sebastià ja que allà el Barceloneta no hi perd en partit de fase regular des de la temporada 2005-06 (12-14 davant el CN Barcelona) i des d'aleshores només en una ocasió van cedir un empat a 8 també davant els cenebistes la temporada 2010-11. Són amb aquests, ni més ni menys que 91 partits de fase regular imbatuts, amb un sol empat.
Només la temporada passada el CN Sabadell va gosar guanyar allà en partit de "play-off" tot i que no li va servir per guanyar el títol, ja que els mariners van remuntar a Sabadell.

ATLÈTIC BARCELONETA - CN MATARÓ QUADIS 14-13

ATLÈTIC BARCELONETA: Daniel López, Sziranyi, Monpeat, Munarriz (1), Español (3), Minguell, Roca (1), Echenique (3), Ubovic (3), Fran Fernàndez (1), De Lera (1), Petkovic (1), Mario Lloret. 5 de 16 en jugades d'home de més. 9 exclusions i 1 penal.
CN MATARÓ QUADIS: Michal Diakonov, Àlex Codina (3), Fran Sànchez (2), Marc Corbalán, Svilen Piralkov (3), Edu Mínguez, Pau Bach (1), Pol Barbena, Víctor Fernàndez, Pere Estrany (4), Pau Schnizler, Albert Merino, Joan Muñoz. 3 de 9 en jugades d'home de més. 16 exclusions.
PARCIALS: 3-3, 3-2, 4-4, 4-4.