El juvenil del CN Mataró de waterpolo cinquè d’Espanya

Els mataronins van caure en dues fatídiques tandes de penals i van quedar molt aviat fora de la lluita per les medalles

Waterpolo juvenil campions

Després de proclamar-se campions de Catalunya el juvenil del Centre Natació Mataró participava als Campionats d’Espanya de Terrassa amb l’etiqueta de favorit. Però tot i començar el torneig amb un triomf contundent 13 a 4 davant el Túria de València, els mataronins van perdre els dos següents partits a la tanda de penals i van quedar apartats de la lluitar pels metalls a la primera fase.

En el segon partit de  la fase de grups el CN Mataró s’enfrontava al Concepció de Madrid. Després d’una primera part brillant el conjunt mataroní va marxar al descans guanyant 4 a 1. En el tercer parcial els madrilenys es van posar a només un gol (4-3), i en el quart i definitiu període el CN Mataró va veure com els madrilenys capgiraven el marcador 5 a 6, al final els mataronins van fer el definitiu empat a sis i van forçar la pròrroga. En el temps extra el marcador no es va moure i es va arribar a loteria dels penals on els madrilenys es van imposar 2 a 0.

Derrota als penals davant el campió del torneig

Aquesta derrota davant el Concepció obligava al conjunt mataroní a guanyar a potent Barceloneta per passar a semifinals. El matx va ser molt disputat i cap dels dos equips va poder marxar en el marcador en cap moment. El conjunt mataroní dirigits per Ernest Gil i Beto Fernàndez es van avançar primer (0-1), però en el segon quart amb un parcial de 3 a 2 el Barceloneta va empatar el matx abans del descans (3-3).  A partir d’aquí la igualtat va ser màxima, el tercer període va acabar amb empat a 1 i el darrer amb empat a dos. Al final empat a 6 gols i un altre cop pròrroga. Com en l’anterior partit en el temps extra el marcador no es va moure i el CN Mataró s’ho va haver de jugar tot als penals, però un altre cop la sort va girar l’esquena al conjunt mataroní i el Barceloneta va guanyar la tanda per un ajustat 5 a 4. Al final victòria 11 a 10 del conjunt mariner que apartava als mataronins dels metalls.

Tot i la decepció, el CN Mataró havia d’aixecar el cap i lluitar per la cinquena plaça, en el primer partit de la segona fase els mataronins van golejar el Marbella per un clar 3 a 15, mentre que en el partit pel cinquè i sisè lloc van guanyar per un ajustat 7 a 9 al Canoe de Madrid.

El Barceloneta que havia eliminat al Mataró es va acabar proclamant campió d’Espanya després de guanyar 7 a 6 a l’equip amfitrió del Centre Natació Terrassa.

PLANTILLA I GOLS ACONSEGUITS: Marc Pannon, Xavier Riera (1), Magí Salva (9), Marc Corbalan (8), Pol Piñol, Victor Roque (3), Daniel Juanola (1), Liam Gibson (6), Roger Cambray (1), Pol Barbena (16), Pau Bernabe (2), Albert Merino (5), Cesc Fernandez (1); Ernest Gil i Beto Fernàndez (tècnics).