Florin Bonca nou entrenador del femení de waterpolo

Avui s'ha fet la presentació del nou organigrama tècnic del Centre Natació Mataró

Avui dimecres dia 10 al migdia s'ha celebrat una roda de premsa al complex Joan Serra del Centre Natació Mataró per fer la presentació del nou organigrama de la secció de waterpolo de l'entitat, i on la notícia més destacada ha estat la comunicació oficial que Florin Bonca serà el nou entrenador del primer equip femení en substitució de Vicenç Tarrés.

Roda Premsa CNM

Florin Bonca nou entrenador de l'equip femení

Primer ha pres la paraula Arnau Flaqué, ex-jugador del club a primers dels anys noranta quan l'equip de waterpolo va pujar a la Divisió d'Honor, i ho ha fet com a vocal de waterpolo de la junta directiva, parlant del projecte que la nova junta ha elaborat per als seus sis anys de mandat, i en la qual es vol reforçar el treball amb la base, però sense oblidar que els primers equips estiguin lluitant al més alt nivell.

Després Joan Masriera, com a director tècnic esportiu del Centre, ja ha anunciat que Florin Bonca serà el nou entrenador del primer equip femení en substitució de Vicenç Tarrés, que passarà a treballar amb la base masculina. Ha tingut paraules d'elogi per la tasca que ha fet en Vicenç durant  els 13 anys que ha dedicat a dirigir el sènior femení, sense oblidar a que a les seves ordres la selecció estatal femenina va obtenir la primera medalla de la història a nivell internacional, quedant segona a l'europeu. Però deixant clar que potser amb aquests 13 anys era una llarga etapa i potser era interessant obrir-ne una altra.

De Florin Bonca no cal fer massa presentació. Ha jugat 255 partits amb la selecció romanesa, i té més de 20 anys de trajectòria d'alt nivell com a waterpolista. Ha estat jugador del Centre durant 9 temporades (en dues etapes), fins que la temporada passada va tancar la seva trajectòria com a jugador i en aquesta darrera ja ha estat entrenador de la base del club.

Jordi Garcia serà el segon entrenador del primer equip

Tot seguit Beto Fernàndez, que continua com a entrenador del primer equip masculí i també com a director tècnic de la secció de waterpolo, ha anunciat que el fins ara capità Jordi Garcia serà el seu segon entrenador, deixant de jugar després de 19 temporades formant part del primer equip. Substituirà Ernest Gil, que porta l'equip juvenil que el cap de setmana jugarà la fase final del Campionat d'Espanya a Terrassa, i que es dedicarà plenament a la tasca amb la base, demostrant-se així la intenció de l'entitat de potenciar molt aquest treball, on com hem dit també hi serà present en Vicenç Tarrés.

Finalment ha parlat Florin Bonca, que també ha reconegut la sensacional tasca feta pel seu antecessor, ha dit que es mostrava molt orgullós i il·lusionat pel fet que l'entitat hagi confiat en ell. Continuarà comptant com a segona amb Elena Padilla, que a més serà responsable de la captació de jugadores femenines de base. Com a novetat s'ha anunciat la creació d'un equip infantil femení.

Els dos entrenadors han comentat que estan ara plenament dedicats a l'elaboració de les plantilles dels primers equips que no estan ni molt menys tancades, tot i que si es coneixen algunes baixes importants com Roser Tarragó i Carla Rodríguez en les noies i Jordi Garcia i els hongaresos en els nois. Beto Fernàndez ha dit que donarà confiança a jugadors juvenils per donar el salt al primer equip, però que caldrà que l'equip tingui jugadors de qualitat contrastada… i ara ve un aparador important amb el Mundial de Barcelona.