El juvenil de waterpolo del CN Mataró campió de Catalunya

Va superar a la final el Barceloneta per 6-5 en un partit dramàtic i emocionantíssim

Ahir diumenge l'equip juvenil del Centre Natació Mataró de waterpolo es va proclamar campió de Catalunya després de superar a al final l'Atlètic Barceloneta per un ajustat 6-5 i així es treuen la mala espina de la temporada passada en que van caure a la final davant el Terrassa per 6-11.

La temporada de l'equip, que entrena Ernest Gil, ha anat de menys a més i després d'una primera fase discreta en la qual l'equip va quedar tercer, es va entrar al TOP-4 en el qual ja van obtenir el primer lloc perdent únicament davant el Barceloneta però superant-los per golaverage i així passant a la fase final com a primer.

A les semifinals es van trobar amb el Club Natació Barcelona, aparentment un rival fàcil al qual s'havia superat en aquest TOP-4 les dues vegades, per 7-12 a Barcelona i per 14-8 a Mataró. Però ja se sap que en els partits a cara o creu tot pot passar i el dijous a la Piscina Municipal de Montjuïc es va haver de patir de valent per aconseguir el triomf per 5-4 en un darrer quart agònic en el qual amb un parcial de 3-1 es va remuntar el 2-3 advers. I això va col·locar l'equip mataroní a la final on es trobava amb l'altre favorit el Barceloneta, que a l'altra semifinal havia derrotat el Terrassa per 9-7, també amb un parcial final de 3-1, que demostra la gran igualtat dels quatre semifinalistes.

La final es va jugar el diumenge a la tarda, en aquesta ocasió a la piscina Picornell. El partit va ser vibrant, entre dos equips amb jugadors de molta qualitat. L'equip del Centre va defensar amb gran intensitat i amb un Marc Pannon a la porteria fent una grandíssima actuació. Però de tota manera l'atc no acabava de funcionar i l'equip mariner anà quasi sempre per davant amb 1-0, 2-1 i el 3-2 amb que s'arribà al final del tercer quart.
En el darrer període el CN Mataró va donar-ho tot, i es posà per davant 4-5 i incrementà l'avantatge a poc del final amb el 4-6, que decidí el partit tot i els esforços finals dels barcelonins, donant-los el títol.

L'alegria el títol va venir acompanyada pel nomenament de Marc Pannon com a millor porter i de Pol Barbena com a millor jugador de la fase final. Són jugadors que ja han estat al planter del primer equip i per tant sembla que el futur del waterpolo masculí està ben assegurat.

Van jugar: Marc Pannon, Xavier Riera, Magí Salvà, Marc Corbalán, Pol Piñol, Víctor Roque, Daniel Juanola, Liam Gibson, Pau Bernabé, Pol Barbena, Albert Merino, Roger Cambray i Joan Muñoz. L'entrenador és Ernest Gil i en aquesta fase final va comptar amb Beto Fernàndez com ajudant, i Toni Merino és el delegat. Enhorabona a tots ells. I ara a per l'estatal, que es  disputarà del 12 al 14 de juny a Terrassa.

Waterpolo juvenil campions

Les millors classificacions fins ara en els darrers anys de l'equip juvenil del CN Mataró, a part del subcampionat que ja hem citat de la temporada passada, havien estat el tercer lloc de la temporada 2006-07, en la qual després es va obtenir el subcampionat d'Espanya, en la fase final celebrada a Mataró, caient a la final davant el Barceloneta. Aleshores destacaven a l'equip jugadors com Mario Lloret, Pau Bach, Pau Schnizler o Àlex Codina, que ara formen part del primer equip del Quadis.