Aquesta vegada Bach i Tarragó es queden sense medalla

La selecció espanyola només va poder ser cinquena a la Superlliga Mundial

Marta Bach i Roser Tarragó, les dues jugadores mataronines de waterpolo que a l'estiu de l'any passat es van fer amb les primeres medalles olímpiques de la història de l'esport mataroní, tenien l'oportunitat d'ampliar el seu palmarès, ja que durant la passada setmana van participar a la fase final de la Superlliga Mundial de waterpolo a Beijing, però en aquesta ocasió la selecció espanyola no va tenir tanta sort i es va haver de conformar amb la cinquena posició, tot i que van guanyar cinc partits i només en van perdre un... però aquest va ser el decisiu, el que donava accés a la lluita per les medalles.

A la primera fase Espanya va derrotar Itàlia (10-9), Austràlia (10-9) i Canadà (9-8), en tres partits amb finals ajustats que l'equip va saber resoldre magníficament, i això els va donar la primera plaça del grup. Però en els quarts de final, contra el quart de l'altre grup, i demostrant-se la gran igualtat que hi ha entre una sèrie de seleccions d'alt nivell mundial, van perdre davant Rússia per 9-11. Tot seguit van superar Austràlia (14-13, després dels penals) i Itàlia (10-8) per fer-se amb el cinquè lloc final.

Dir que Roser Tarragó va ser la màxima golejadora de l'equip junt amb Anni Espar, i que Marta Bach també va tenir minuts, com sempre amb dedicació especial a la tasca defensiva.

La selecció amfritriona, la xinesa, va acabar emportant-se la medalla d'or superant Rússia a la final.

I ara la propera cita serà el mes de juliol en el Mundial que es disputarà a Barcelona.

Tarragó i Bach sense medalles