El CNM eltot.cat planta cara al campió d'Europa i cau per la mínima

Maica Garcia, la desequilibrant boia visitant, decideix el partit a poc del final

Sensacional partit el que s'ha vist aquesta tarda a la piscina del Centre Natació Mataró, possiblement el millor mai vist en l'àmbit femení a la nostra ciutat, en el primer partit de la final de la Divisió d'Honor de waterpolo i en el qual el Centre Natació Mataró eltot.cat ha plantat cara al campió d'Europa, el CN Sabadell, que s'ha hagut d'esforçar al màxim per guanyar i fent treure tots els seus recursos a dues jugadores veteranes com Jennifer Pareja i sobretot la boia Maica Garcia que amb els seus gols, i amb els penals i exclusions que ha forçat, ha desequilibrat el partit a favor del seu equip. L'equip local ha estat al nivell del millor equip d'Europa i amb això està pràcticament tot dit. Amb gran sacrifici en defensa per intentar aturar la potent boia Maica Garcia i amb molta paciència en atac davant la pressionant defensa visitant i evitant les contres sabadellenques el CNM eltot.cat s'ha mantingut en el partit fins al final i la victòria s'ha decidit amb un gol de la boia visitant.

Partit Mataró-Sabadell

Primer quart amb avantatge local
El partit ha començat amb certes imprecisions però de seguida s'ha animat amb quatre gols en quatre atacs consecutius. Primer Pareja ha marcat de penal, l'ha igualat Ciara Gibson, després Maica Garcia ha desnivellat amb el seu primer gol des de la boia i Marta Bach ha tornat a empatar amb un golàs de xut llunyà que ha entrat per l'escaire. I cap al final del primer quart altre cop s'han obert les hostilitats i primer Jennifer Pareja ha marcat de lluny, però en els dos següents atacs, primer Mar Llisterri amb un altre golàs des de lluny i Roser Tarragó en jugada de superioritat han posat en avantatge l'equip mataroní per primera vegada.

Reacció visitant amb gran defensa
Al segon quart la defensa visitant ha intensificat la seva pressió i un xut de l'hongaresa Szucs, un gol en superioritat de Pili Peña i un altre xut de Pareja, han donat dos gols d'avantatge al Sabadell. Rèplica immediata de Ciara Gibson per demostrar que les locals no pensaven rendir-se i nou gol de Szucs per recuperar els dos gols. Però els xuts llunyans de l'equip mataroní, tot i que la Ru Tarragó estava molt ben vigilada, trobaven el forat i l'anglesa Frankie Snell tornava a reduir el desavantatge a la mínima expressió. I llàstima d'un penal que Laura Ester, que la coneix bé, ha aturat a Roser Tarragó perquè s'hagués pogut arribar al descans amb empat.

Encara marcador empatat al final del tercer quart
Però al final del tercer quart sí que s'ha arribat amb empat, perquè la defensa local ha estat esplèndida forçant moltes pèrdues de l'equip visitant, que només ha pogut xutar quatre cops en tot el període i que només ha pogut marcar de penal. Un golàs de vaselina de Ciara Gibson i una bona jugada de superioritat acabada per Frankie Snell, i un sensacional blocatge de Marta Bach a xut de Maica Garcia abortant una jugada de superioritat de les visitants, han servit per posar l'empat a 8 i deixar-ho tot obert de cara al darrer tram del partit.

Emoció fins al final en el darrer quart
En el darrer quart, gol de la boia Maica Garcia aprofitant de forma ràpida una jugada de superioritat, ha estat contrarrestat per un golàs de Carla Graupera des de la boia en una de les poques pilotes que li han arribat i que s'ha treballat molt bé per acabar-la ficant dintre la porteria per sobre de la portera visitant. Fins al final molta tensió, dos xuts de Mati Ortiz al pal, aturades de les dues porteres i el gol decisiu de Maica Garcia que ha acabat posant el 9-10 definitiu al marcador. Després, l'equip que prepara Vicenç Tarrés encara ha tingut un parell de jugades de superioritat que no ha pogut aprofitar en una d'elles amb una aturada sensacional de Laura Ester a xut a boca de canó de Marta Bach. Ha estat una llàstima perquè s'ha estat ben a prop de forçar la pròrroga…

CN MATARÓ ELTOT.CAT - CN SABADELL 9-10

CN MATARÓ ELTOT.CAT: Carla Rodríguez, Míriam López-Escribano, Carla Graupera (1), Mar Llisterri (1), Roser Tarragó (1), Frankie Snell (2), Clara Cambray, Ciara Gibson (3), Marta Bach (1), Zoila Quesada, Laia Rigau, Chloe Wilcox, Mireia Nedderman. 9 gols de 30 xuts (amb 9 aturades de Laura Ester) de 42 atacs. 5 exclusions i 2 penals en contra. 2 de 4 en les jugades de superioritat.
CN SABADELL: Laura Ester, Matilde Ortiz, Helena Lloret, Anni Espar, Gabriela Szucs (2), Jennifer Pareja (4, 2 de p.), Emma Morgen, Maica Garcia (3), Pilar Peña (1), Marta Recio, Olga Domènech, Judith Forca, Elena Sànchez. 10 gols de 27 xuts (amb 7 aturades de Carla Rodríguez) de 42 atacs. 4 exclusions i 1 penal en contra. 2 de 5 en jugades de superioritat.
PARCIALS: 4-3, 2-4, 2-1, 1-2.