Els triatletes del CN Mataró copen el podi català de llarga distància

Es va disputar en el decurs de l'Ironcat de l'Ampolla on Albert Jiménez va quedar en segon lloc

190520Tr-Ironcatequip

El passat dissabte 18 de maig es va disputar la 15a edició del mític IRONCAT, que és l’Ironman amb més història de la península. Incloïa el campionat de Catalunya de llarga distància, i en ell es va viure un podi històric, copat per tres representants del CN Mataró.

Com sempre es va disputar a la localitat tarragonina de l´Ampolla amb sortida a les 7 del matí. Amb els 3800 m de natació, en una aigua bastant freda, 180 km de ciclisme, amb fort vent que va dificultar molt el trajecet, i per acabar amb la marató de 42 km.

Albert Jiménez segon i campió de Catalunya

Albert Jiménez va complir amb les previsions i va  fer una extraordinària competició remuntant  en bici per consolidar la seva posició en la marató fent el seu millor Ironman en un temps sensacional de 8:34:27, Va quedar en segona posició darrera del triatleta internacional polonès Robert Karas, i va assolir el títol de campió de Catalunya de llarga distància. Els seus parcials van ser de 59:40, 4:35:57 i 2:58:50.

190520Tr_Jiménezbici

El següent representant del Centre a meta va ser Kike Barajas, que va fer una cursa sempre en el top 10, però sobretot en la part final de la marató es va acabar molt fort remuntant fins a la 3a posició absoluta i obtenint el subcampionat de Catalunya, amb un temps de 8:52:41. També va ser el 1r en veterans 1.

El tercer va ser el veterà José Luís Cano que, amb alguns problemes amb el vent en bici, va perdre posicions que després va poder remuntar en cursa a peu assolint el 6è lloc absolut i la tercera posició del campionat de Catalunya, amb un temps de 9:06:59. Va quedar també 1r en veterans 2.

Evidentment per equips el Centre va aconseguir la primera posició en el Ironcat i del campionat català de llarga distància.

190520Tr_PodiequipsIroncat

La triatló de Sant Feliu de Guíxols es converteix en aquatló

El mateix dia 18 a la tarda s’havia de celebrar un clàssic dintre del calendari aatalà de triatló, el triatló esprint de San Feliu de Guíxols, que aquest any era puntuable per a la Copa Catalana.

Però la forta pluja caiguda abans de la sortida va obligar a anular l’espectacular circuit de ciclisme per la seva perillositat, quedant la competició en un Aquatló de 1000 m de natació i 5 km de cursa a peu.

190520Tr_Rajapodijunior

Les noies van ser les més destacades assolint la segona posició per equips, amb Júlia Raja acabant 7a, i 3a júnior, Aida Fàbrega 10a i Ivana Peralta 14a.

En nois el més destacat va ser Oriol Bruguera qeu arribà el 25è. Després Quim Soler 36è, Alejandro de Larrachea 60è, i Pol Peña 164è,  aconseguint la 7a posició per equips masculins.