SBR Open Team, triatló amateur i il·lusió de cara a la Challenge

La Half Challenge del Maresme es celebra aquest cap de setmana a Calella.

La passió pel triatló s’escampa a la capital del Maresme. Aquest cap de setmana se celebra a Calella la Half Canllenge del Maresme on hi participarà l’equip d’elit del CN Mataró que patrocina el Tot i també, a nivell de club esportiu, l’equip amateur SBR Open Team. Es tracta de “l’altre equip” de la ciutat, amb una filosofia diferent i sorgit fa un any des de la botiga de triatló mataronina SBR i SikSports.

Va ser al febrer del 2011 quan es van proposar el repte Half Challenge del Maresme consistent en afrontar en condicions la competició maresmenca en menys de quatre mesos. Els resultats per aquell equip primerenc van ser positius i diumenge, un any després, afronten la Challenge sent ja l’SBR Open Team un club de triatló amateur, sí, però de nivell.Miquel Blanchart, l’entrenador

Miquel Blanchart és l’entrenador i l’alma mater d’aquesta petita família que ja és SBR Open Team. Ajudat per Bernat Moragas, aquest campió d’Espanya i d’Europa de llarga distància del 2011, que enguany ha quedat subcampió d’Espanya i que el 12 de maig va guanyar l’Ecotrimad en distància half, és el responsable tècnic de l’equip al que tinta de la seva mentalitat d’auto-superació per motivar un grup que se’n va fins les 25 persones. “Tinc un equip de triatló que s’autoalimenta perquè cada vegada hi ha més gent i més implicada. Són gent que van anar a parar a l’equip perquè els agradava l’esport. Arran d’això, ara són un grup de persones capaces de plantejar-se reptes col·lectius”, explica Blanchart.Objectiu: finishersLa Half Challenge de diumenge no la faran tots els integrants del SBR Open Team i l’afronten, segons Blanchart, amb “L’objectiu d’acabar, ser finishers, sense valorar els resultats competitius. El plantejo com un objectiu de superació personal, el grup ha realitzat una preparació molt esglaonada que garanteix que ens ha de garantir ser finishers”.

El mètode d’entrenament d’aquest equip es basa en entrenaments comuns dos dies la setmana i entrenaments individuals 5 o 6 dies a la setmana, sent com és el triatló una disciplina d’alta exigència i dedicació.

Els primers fruits de l’equip no s’han fet esperar. Aquest any ha participat en el campionat de Catalunya de duatló i triatló per equips d’El Prat i sobretot es va aconseguir un primer premi amb la tercera posició en dones de la triatló de Blanes.Un exemple de club amb un nivell tant alt d’auto-exigència com de camaraderia entre companys de club.