El PP vol acabar amb el clientelisme cultural

Mojedano presenta el programa temàtic acusant el govern d’haver controlat la ideologia de la cultura

Segons el Partit Popular, la cultura de Mataró està controlada pel govern municipal “ que té als amiguets vivint de la moma pública” segons Paulí Mojedano.  El candidat popular va anar de cara a barraca a l’hora de fer la proposta programàtica de cultura, en la que es va acompanyar de Manuel Roca, representat dels conservadors al PMC.

El Patronat de Cultura va ser l’ase dels primers cops dels populars que proposen que “deixi de ser l’actor principal de l’oba i se substitueixi per una Fundació públic-privada amb participació ciutadana” en paraules de Roca. El PP a més recull en el seu programa cultural algunes de les propostes que ha fet durant el mandat com és celebrar un festival de rumba, portar el Museu del Rock, que Mataró sigui Capital de la Cultura Catalana o que vingui el Parc de les Aus.

Capital cultural Seguint, segons diu el PP, el model del Guggenheim per Bilbao les propostes del PP per potenciar la capitalitat cultural de la ciutat passen per “especialitzar Mataró en alguna cosa per crear un esdeveniment referent” i per “vendre Mataró i posar la ciutat al mapa”. Altres propostes són crear una orquesta, un concurs pel cartell de Les Santes i potenciar el fons d’art local.