Bon exercici

‘Assortits de l’Aula’ a l’Arcàdia

Dimecres de la setmana passada l’escenari del Cafè Cultural del carrer d’en Pujol va acollir els segons ‘Assortits’ d’aquest curs. Doble sessió i ple a vessar per veure els alumnes del grup de tercer curs de l’Aula de Teatre del PMC, dirigits per Moisès Maicas. En total van ser quatre actrius i dos actors que van mostrar uns quants fragments de la proposta escènica que estan preparant sobre ‘El Petit Príncep’, d’Antoine de Saint-Exupéry.

Tast i contrastSi la finalitat didàctica dels ‘Assortits de l’Aula’ és dur a terme un exercici pràctic que consisteix a oferir públicament una petita selecció del treball que cada grup està fent a classe i poder-lo validar amb la presència d’espectadors, es pot ben dir que en aquesta ocasió els alumnes de tercer van complir plenament l’objectiu.

D’una manera molt planera i transparent, sense  artificis, però sense caure tampoc en concessions fàcils a un públic que se sap incondicional, van demostrar que estan fent bona feina. En primer lloc, pel que fa a l’adaptació del text de Saint-Exupéry als requeriments de l’escena. També en relació al muntatge, encara molt embastat, dels diversos passatges que van representar: la flor, el rei, el vanitós, l’embriac, l’home de negocis, el fanaler, el marxant de píndoles per la set, el geògraf i el guardaagulles.

El conjunt va constituir un tast prou convincent, fins i tot amb moments molt aconseguits. Algú podria objectar que la interpretació va mostrar-se desigual. Però això és una obvietat i no s’ha de veure pas com un defecte, sinó com la lògica característica d’un procés creatiu i d’aprenentatge que oferirà el seu resultat d’aquí a uns mesos, en el taller de final de curs. Llavors tindrà interès fer el contrast. Mentrestant, a Maicas i els seus alumnes cal agrair-los el bon exercici que ens han ensenyat.