Qui serà el dolent?

Mentes en blanco. Simon Brand. EEUU 2006

  • Divendres, 22 Desembre 2006 14:03

L’argument: Cinc homes es desperten tancats en un magatzem sense que cap d’ells recordi com van arribar aquí i sense memòria, no saben ni qui són. No trigaran en adonar-se de que han participat en un segrest sense saber si són segrestats o segrestadors. Van passant les hores, i tots cinc hauran de fer un esforç sobrehumà per recuperar la memòria abans no sigui massa tard.

L’anècdota: ‘Mentes en blanco’ representa el debut de Simon Brad, Colombià establert a Miami i director de nombrosos videoclips d’estrelles de la música com Enrique Iglesias, Britney Spears o Shakira.

Diagnòstic: El film és un trhiller dur, intens i amb grans dosis de suspens que presumeix d’un repartiment magnífic amb Jim Caviziel, Greg Kinnear, Joe Pantoliano, Barry Pepper i Jeremy Sisto. D’estètica fosca, té un estil visual únic que fa del film una oportunitat única de veure alguna cosa diferent per aquestes dates nadalenques. Els creadors del film, en treballar amb un plantejament aparentment senzill, “cinc tios en una habitació”, construeixen una narració realment convincent tot i que els primers moments de la cinta són confusos i un pel lents. Efectes secundaris: Encara que estiguem una mica farts de films de gent tancada en magatzems com la trilogia Saw o Cube, Mentes en blanco et pot sorprendre en molts aspectes.