Tota l’emoció de la Novena Simfonia de la mà d’Ed Harris i Diane Kruger

Copying  Beethoven. Agnieszka Holland. Regne Unit, Hongria. 2006

L’argument: Anna Holtz és una jove estudiant del conservatori de música de Viena que, malgrat estar advertida del mal caràcter del mestre, ajuda a Ludwig van Beethoven a transcriure el seu últim treball: la Novena Simfonia. La relació que s’estableix entre el músic i l’aprenent es va fent cada cop més estreta fins arribar a canviar el curs de les seves vides.

L’anècdota: Un irreconeixible Ed Harris encarna Beethoven. La seva brillant interpretació d’aquest personatge que viu turmentat per la sordesa els seus últims dies sona com a possible nominació als Oscars d’enguany.

Diagnòstic: L’arribada de la jove interpretada per Diane Kruger a l’estudi de Beethoven marca l’inici d’una història que creix en intensitat i emoció al mateix temps que la Novena Sim fonia va prenent forma. L’esclat del poder de la música i de la ficció arriba al seu punt àlgid amb l’estrena de l’obra. A partir d’aquest moment, el relat es torna més irregular i se centra en els conflictes interiors de dos personatges que afronten la veritat i el dolor. Si el treball d’Ed Harris es digne de ser destacat, no ho és menys el de Diane Kruger que, de forma més continguda, sap com donar la rèplica a Harris, formant tots dos un tàndem immillorable.

Efectes secundaris: Adient per gaudir amb la intensitat de la Novena Simfonia en la seqüència que recrea l’estrena de l’obra i que constitueix, sens dubte, un dels moments més memorables del film.Feta per: Ariadna Vàzquez