El Triatló 'Ciutat de Mataró' arriba a la sisena edició

Enguany la prova es disputa sobre distància olímpica

Diumenge dia 4 de juny al matí se celebra la sisena edició del Triatló "Ciutat de Mataró", prova emblemàtica del calendari català de la especialitat, i que aquest any a més es disputa sobre distància olímpica (1.500 metres de natació, 40 km de ciclisme i 10 km de cursa a peu) i és valedera pel Campionat de Catalunya Absolut. La prova tindrà la sortida i arribada als voltants de les instal·lacions del Centre Natació Mataró, que n'és el club organitzador. Recordem que l'any passat els guanyadors van ser Santi Pellejero (CN Mataró) i Núria Padrisa (Trialandalus Mijas). Victòria dels dos equips del CN Mataró al triatló celebrat a Eivissa A dues setmanes vista de la celebració del Triatló Ciutat de Mataró, els components de l’equip de triatló del Centre van tornar a assolir excel·lents resultats el passat diumenge 21 de maig a la prova classificatòria per al campionat d'Espanya de triatló celebrada a l'Illa d'Eivissa. Per davant de tot cal destacar la victòria aconseguida per Santi Pellejero en la categoria d’elit masculina, victòria assolida amb total autoritat amb un temps de 57'42", imposant-se amb un avantatge de 46 segons sobre el segon classificat, que va ser Antón Ruanova (58:28) del Bricosa Pedras de Santiago, i d’un minut i disset segons sobre el tercer, Christian Martín (58:59) del Playa Grande. Aquesta victòria individual va contribuir de forma important al primer lloc per equips masculins, posició que l’equip va assolir amb un temps global de 2 h. 57'32" gràcies als 59'44" d'Ignasi de la Rosa (8è classificat); i a l’1h. 00'06" de Israel Escudero (11è classificat final). El segon i tercer llocs van ser ocupats pel Bricosa Santiago i el CN Alameda. També l’equip femení va aconseguir un notable èxit imposant-se per equips gràcies a Núria Gascuñana (cinquena amb 1h 10'30"); Eva Cortiella (sisena amb 1h 11'07") i Regina Mola (novena amb 1h 11'48"), assolint un temps global de 3h 33' 25" i situant-se per davant del Bricoblock Esploten Toledo i, com en la classificació masculina, el CN Alameda.La resta de participants del Centre en aquest triatló esprint de 750 m de natació, 20 km de bicicleta i 5 km de cursa a peu van obtenir la classificació pel Campionat d’Espanya Absolut que s’ha de disputar el mes de setembre a Pulpí (Almería). Per la seva banda, quatre altres triatletes van prendre part el dissabte 20 de maig en un altre dels classificatoris, en aquest cas el disputat a la localitat valenciana de Cullera. Tres d’ells, David Royo (13è en categoria elit amb 1h 55'24"), Jordi Serra (12è en el grup d’edat 30-34), i Ferran Sans (3er en el grup 35-39 anys), van assolir l’esmentada classificació.