Els bascos Ken Zazpi causen una grata impressió

Els de Guernica demostren que el pop basc també existeix

Algú podria pensar que la música basca es limita al rock dur, l’ska i la folclòrica. Res més lluny de la realitat. Avui en dia l’esukera serveix per cantar-ho tot i té una fonia envejable, com dolça i dura a la vegada, que fa dels acords cantats en basc un autèntic tresor. Quan és un grup com Ken Zazpi el que atrau amb una música de gran potencial no deixa d’imposar-se una certa sorpresa.

Es tracta d’una sorpresa relativa perquè ja fa temps que aquest grup edita treballs de major qualitat cada cop i de més interès musical. I és que realment Ken Zapi la clava quan traba un pop poderós amb tints musicals més rockeros que poden arribar a remetre als mítics Nirvana. Amb una melòdica envejable i unes lletres que el cantants va cantar i traduir en català, s’entén l’arsenal de bons arguments que van desplegar al Clap, un concert que mereixeria portada sinó toqués Antònia Font l’endemà.

I és que qui no conegui encara Ken Zazpi es perd força. Un grup potent, suau i sentit, de cançons molt ben treballades, d’un cantant que amb la guitarra o l’harmònica reviu aquella silueta de cantant pop perduda, amb uns grans treballs al guitarreig i la bateria que porten del ritme d’alguna “lenta” als sempre estimats “puntassos” de major personalitat roquera.Va ser un concert dels que deixen amb gran regust de boca i que va entusiasmar un públic de 200 persones que donaven prou bona imatge al Clap.