Intermón Oxfam pinta la plaça de l’ajuntament de verd

La solidaritat amb Nicaragua, la música i les activitats infantils són els reclams d’‘Un dia per a l’esperança’

Un dia per a l’esperança és la festa anual d’Intermón Oxfam, una festa en què l’ONG surt al carrer i mostra la seva tasca. Enguany van ser molt els mataronins que van acostar-se a les activitats que es van programar darrera de l’ajuntament, una tarda plena d’actes lúdics però sense oblidar la reivindicació d’un món més just. La música i les activitats infantils van estar molt presents en una tarda en la qual la clara protagonista va ser Nicaragua.

Malgrat tractar-se d’una festa amb un rerefons social i de conscienciació, no van faltar els moments per a la diversió. Els més petits van riure i gaudir amb un espectacle de màgia que va agrupar més d’una cinquantena de nens, molts d’ells, portant els globus verds d’Intermón Oxfam que van pintar la plaça del color de l’esperança. Els mags van ensenyar al públic molts trucs, entre ells, com fer un món millor amb una fàbrica portàtil solidària de caramels. A més, els menuts també van poder gaudir dibuixant i pintant, lluint originals maquillatges o fent-se trenetes de colors a canvi d’un petit donatiu. La tarda va acabar amb un concert, després de l’actuació d’un grup de joves que va interpretar cançons de sempre com Ai Jalisco! o la banda sonora de la pel·lícula Grease, amb molt d’humor. El periodista Quim Barnola va ser l’encarregat de llegir el manifest de l’ONG.

Solidaritat amb Nicaragua
“La festa no és només espectacle, aquí tenim tots un desig comú, un desig per Nicaragua” explicava al públic una de les voluntàries d’Intermón. Així, els convidava a acostar-se al racó del soci, on es podia trobar informació sobre la greu situació que es viu a Nicaragua, país on IO està desenvolupant una forta acció. A més, també es demanava a tots els assistents que volguessin, que signessin una postal dirigida a Rodrigo Rato, el president del Fons Monetari Internacional, perquè modifiquin la seva política econòmica al país sud americà.

La festa es va complementar amb una mostra dels productes d’Intermón Oxfam i de Comerç Just.