Un bon destí bé val el viatge

Vol-Ras es presentava al Monumental en un acte organitzat per Maresme ONCològic

D’entre les activitats programades a Mataró per Maresme ONCològic per celebrar el Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer, divendres es va presentar al Teatre Monumental l’espectacle Bon voyage a càrrec de Vol-Ras.

Ara feia molt de temps que Vol-Ras no trepitjava cap escenari mataroní. Es tracta d’una companyia amb vint-i-sis anys d’experiència que formen habitualment Joan Faneca i Joan Segalés i que per a la posada en escena de Bon voyage ha comptat també amb Xavier Amatller “Notxa” com a actor i amb Jordi Purtí a la direcció.

En la seva línia usual d’humor sense paraules, aquest espectacle de Vol-Ras planteja un viatge imaginari de l’amo i dos dependents d’una botiga de barrets. El periple es compon d’un seguit de relats mímics en què els diferents barrets de la botiga donen peu a evocar paratges, situacions i moments ben diversos, en un volgut equívoc entre el que figura que és real i el que simula ser ficció, inclosa la botiga mateixa, on curiosament no hi entra mai ningú.

Així, Bon voyage demostra un bon treball d’interpretació i aconsegueix moments molt rodons. Llàstima que pateixi de falta de ritme per l’estirament excessiu d’alguns dels gags o per l’efecte de déjà-vu que causa a estones. En resum, una proposta escènica correcta i amena. Però no per nota.

El Monumental va presentar poc més de mitja entrada, amb un públic ben disposat des del principi a l’aplaudiment i el somriure. Això va propiciar que en resultés una vetllada agradable, sobretot per l’interès de la finalitat social que es pretenia i que mereixia sobradament el viatge. Aquest i molts més.