La màgia de la música celta envaeix el teatre Monumental

L’espectacle An Dúlra que conjuga a la perfecció música i dansa omple el teatre mataroni

Els quatre elements tenien una cita, el passat dissabte 28 de gener, al teatre Monumental de Mataró i la veritat és que no van decebre. De la unió de dues joves formacions, com són els maresmencs Dealan i la companyia de dansa Celtic Caos, ha nascut An Dúlra, Through the elements. L’espectacle combina el tap dancing irlandès i el rock folk dels Dealan amb una ‘explosió’ de llums que és una delícia per als cinc sentits. Imbolc, Lugh-nasad, Beltan i Samhain, o el que és el mateix, l’aigua, la terra, l’aire i foc varen ser veritables protagonistes. Utilitzant els quatre elements com a eix conductor de l’espectacle, els assistents varen fer un viatge que els va transportar cap a les arrels de l’antiga casta celta.

La coreografia, fusionada a la música dels Dealan, va ser tota una meravella visual. L’espectacular tap dancing irlandès i el ball modern (jazz, claqué, body percussion) anaven a càrrec d’Ella King i Fran Doonan, tots dos components de la jove companyia Celtic Caos. Coreografia i música varen ser composades exclusivament per a l’espectacle. Dealan va tocar en directe a l’escenari oferint moments melòdics, enèrgics i potents que recolzaven la bella dansa.

El Teatre Monumental mostrava la seva millor cara amb aproximadament uns 800 assistents que l’omplien. Un teatre que ovacionava i aplaudia amb ganes totes i cadascuna de les peces durant l’hora i mitja que durava l’espectacle. Podríem extreure algunes conclusions, fora d’alguns errors puntuals d’il·luminació, i dir que l’espectacle va ser tot un èxit. An Dúlra s’ha dut a terme gràcies a les ganes de les dues formacions per oferir un espectacle purament celta i recuperar la festa dels elements a través de la música i la dansa.