La musicalitat dels 80 torna amb Mikel Erentxun

L’ex Duncan Dhu toca per primera vegada a Mataró amb un gran èxit de public

Només un artista de la talla de Mikel Erentxun és capaç de passar prop de deu hores en un cotxe de camí a la capital del Maresme i posteriorment oferir un concert amb tanta potència i entrega com va fer divendres passat dia 17. L’ex de Duncan Dhu va omplir la sala Privat fins a la bandera, en una nit que es presentava com el plat fort de la programació de la sala.

Passada la mitjanit, Erentxun va fer acte de presència amb la seva banda en el format bàsic de baix, guitarra i bateria. Amb un estil molt propi, lluny del que ha marcat la seva trajectoria, Mikel va fer un recorregut per la seva extensa discografia en solitari amb temes com California, Mañana o A pleno sol. Evidentment no faltarien els mítics temes de la ja desapareguda Duncan Dhu. Durant tota la nit aniria desgranant grans temes com Casablanca, A un minuto de ti o Dime tu nombre que els seguiria una bateria final de temes com En algun lugar, Ojos negros i La casa azul, que faria embojir una sala desitjosa de més temes.

Durant poc més de dues hores, Mikel Erentxun amb Charlie al baix i l’inseparable Rufo a la bateria, va donar el 200% de si, davant un públic entregadíssim. Inevitablement, gran part del públic demanava a crits temes dels Duncan Dhu que van ocupar gran part del repertori de la nit. Com és habitual, a un artista amb una carrera tan llarga com ell, li és pràcticament impossible sintetitzar i escollir tots els seus grans èxits en un concert de no més de dues hores, així que es van quedar molts temes en el tinter.

El que no se li pot negar al cantant basc és l’entrega i el bon rotllo que va crear a la sala amb una simpatia característica i una posada en escena molt vistosa i propera. Ara només ens queda esperar que arribi el seu últim disc en solitari, previst per a principis del 2006, i un disc homenatge a Duncan Dhu. Sense cap mena de dubte, Mikel Erentxun encara es troba en perfecta forma i per alguna cosa és una de les figures més representatives del panorama musical estatal.