Jose Luís Cano guanya l'IRONCAT a l'Ampolla

El mataroní de 38 anys segueix aconseguint èxits

El triatleta mataroní, entrenador i ànima de la secció de triatló del CN Mataró, Jose Luís Cano, va aconseguir una nova victòria que afegir al seu amplíssim palmarès. Va ser a l’Ampolla, on la Federacio Catalana de Triatló i l’ajuntament d’aquella localitat tarragonina, van organitzar el passat dissabte 28 de maig l’IRONCAT, que és l’única prova que es disputa a la península ibèrica amb les distàncies de l’Ironman de Hawaii.

Al primer tram els 72 participants van sortir del port i van fer voltes a un triangle senyalitzat a mar obert, per cobrir els 3.800 metres de natació. El millor en aquest tram va ser Xavier Garcia Carabí del CN Barcelona amb 43 m 52 s, mentre que el mataroní ho va cobrir en 50 m 45 s, mantenint-se a una còmoda distància dels primers. Com sempre sabia que el seu torn arribaria en el tram de ciclisme, per rematar la feina a la marató final.

I en efecte va ser el millor en ciclisme, després que Thierry Beltran (Toulouse) fes un gran inici. Va ser l’únic en baixar de les cinc hores en el segment de 180 km, cosa que li va permetre posar-se per davant, superant a Andoni Illaramendi (Lasarte), guanyador de l’edició del 2004 de l’Ironcat, i a Eusebio Paradinas (Guadalajara). Després a la marató va acabar d’arrodonir la feina sent novament el millor amb un temps de 2h 50m 31s aquest tram, i per un temps final de 8 hores 39 minuts i 7 segons, que és el segon millor de la seva carrera. Per darrere arribaren Illaramendi i Dobaño (Prat Triatló) que va superar a Paradinas.

Toni Noé i Joan Mairena particpen a Lanzarote
La setmana abans, concretament el dia 21 de maig, es va celebrar a Lanzarote el tradicional Ironman d’aquella illa que va reunir 800 triatletes de tot el món, entre ells dos triatletes del CN Mataró, Toni Noé i Joan Mairena. El primer va acabar en el lloc 305è i va quedar 3r del seu grup d’edat (55-59 anys) després de cobrir el recorregut en 12 h 53m 15s (1h 08’ nedant, 6h 43’ de bicicleta i 4h 54’ a la marató), i el segon va quedar en el lloc 373è amb un temps de 13h 20m 41s (1h 09’+ 7h 28’+ 4 h 34’).
El guanyador va ser l’estoni Juhanson Ain-Alar amb un temps de 8h 55m 37s, superior al que va registrar José Luís Cano a l’Ironcat