Elliot Murphy arrasa amb un concert fora de sèrie

La màgia del millor rock planeja per Mataró en una nit màgica

D’Elliot Murphy s’ha dit que compta amb un dels directes més autèntics del panorama actual i el passat divendres ho va demostrar a la sala Privat de Mataró. Aquesta és la segona vegada que el músic, compositor i poeta novaiorquí visita la nostra ciutat i en aquesta ocasió ho fa per presentar el seu disc de grans èxits “Never say never”. 
 
Mestre de mestres, Elliot Murphy és un dels grans admirats pels grans que s’ha guanyat el reconeixement dels seus companys de professió concert darrere concert. Íntim amic de Bruce Springsteen ha compartit escenari amb Bob Dylan, Lou Reed, Olivier Duran i amb el mateix Bruce. El recent concert del Boss a Barcelona i la coneguda amistat que els uneix, va donar peu a rumors sobre la possible visita de Springsteen al seu company, però la cosa va queda en un simple rumor.
 
Veu trencada i càlida
La veterania d'Elliot Murphy va ser la carta presentació d'un dels millos guitarristes i cantants del segle XX. Amb una veu trencada i càlida que ens recorda a Lou Reed  en els seus millors moments i amb unes composicions poètiques i musicalment excel·lents, Murphy va fer un recorregut per la seva extensa discografia des de els grans èxits dels anys 80 que el van catapultar com “Diamonds by yard”, “Destiny” o “On Elvis Presley´s birthday”, fins les composicions més recents, “Green river” i “Never say never”.

Aquets temes i molts més van fer vibrar la sala mataronina durant prop de dues hores en les que el públic ovacionava cada cançó. Lletres que ens parlen sobre canvis, sobre la quotidianitat, sobre les coses senzilles del món que ens envolta, Elliot és un poeta del rock que deixa empremta allà on va i de ben segur que molts dels assistents al concert del divendres passat se’ls i quedarà gravat el fantàstic concert que ens va oferir el nord-americà i la seva inseparable guitarra.