L’esperat desenllaç de la saga galàctica de George Lucas

Star Wars. Episodio III: La vengaza de los Sith. George Lucas. Estats Units. 2005

L’argument: La galàxia es veu immersa en les successives Guerres dels Clons i la feble República està en mans del Canceller Palpatine. Els Jedi intenten vetllar per la pau i la continuïtat de la República, mentre el jove Anakin Skywalker viu un conflicte interior que el portarà a deixar-se seduir pel costat fosc de la Força.

L’anècdota: L’Episodi III d’Star Wars que, completa la saga galàctica i enllaça amb la primera entrega, es va començar a rodar el juny del 2003 als estudis de Fox a Sydney, però l’última presa del film es va realitzar al Plató 8 dels estudis Elstree, el mateix lloc on Lucas va iniciar el rodatge, l’any 1976, de la primera entrega d’Star Wars. Es tanca així, un altre cercle: el del propi procés de filmació de la saga.

Diagnòstic: Malgrat no assolir l’alt llistó que va deixar la primera trilogia, formada pels episodis IV, V i VI, ‘La venganza de los Sith’ supera les expectatives creades per les dues decebedores entregues anteriors i aconsegueix emocionar amb la història d’un personatge que, mogut per les passions, es debat entre l’amor i el deure i acaba deixant-se seduir pel costat fosc. És sens dubte, l’episodi més esperat i revel·lador que, sense gaires sorpreses, fa de satisfactori enllaç entre les dues trilogies. El film conté moments memorables com la lluita entre el mestre Obi Wan i el seu deixeble Anakin o bé la contraposició entre el naixement dels bessons Skywalker i la resurrecció de Darth Vader.

Efectes secundaris: Adient per comprovar que tot i l’espectacularitat dels darrers efectes visuals i sonors, el que fa que aquesta saga sigui irrepetible és una bona història.