Barna Basstars, el hip hop instrumental també llueix

La proposta autòctona dels discjoqueis tira de grans maneres en l’scratch

Novedosa i interessant nit la de dijous 10 al Clap on, organitzat per la Casa, hi havia un concert de Barna Basstars, un dels grups de casa, catalans, que lluiten per crear una etiqueta amb cara i ulls que digui, orgullosa, “hip hop català”.

El cert és, però, que la llengua catalana poc la van utilitzar perquè el concert es va basar en el hip hop instrumental que, sense el límit de la veu, flirteja molt millor amb l’electrònica i les seves variants.

El resultat, estones boníssimes quan els plats imperaven i baixada substancial del llistó quan les veus eren més protagonistes. El líder de la formació Barna Basstars és Dj Code, subcampió estatal d’scratch i que va portar el ritme de la nit. Aquest, Dj de “León Dramaz” i ex “7 notas 7 colores”, va evidenciar mestria als plats i va estar ben secundat en la seva mescla del hip hop més autèntic —no van faltar els clàssics espontanis— amb bossa nova o break.

En definitiva, bon concert, millor quan els plats sonaven sols, una proposta això sí que va atraure poca gent a la sala petita.