Més de 60 figures surten al carrer per celebrar l’aniversari de la Coordinadora de Gegants

Entre tots els gegants destacava l’absència de la família Robafaves

Els gegants de la ciutat es van trobar el passat diumenge 27 per celebrar una gran festa en motiu del cinquè aniversari de la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró. La cita va reunir una quarantena de gegants de les 27 colles que té la ciutat. A més, els geganters mataronins van voler compartir aquest dia amb els seus veïns de la comarca. En total, va ser una gran oportunitat per veure en una sola cercavila més d’una seixantena de figures.

La concentració va començar a les deu del matí. La plaça Rocafonda va ser l’escenari escollit per plantar-hi el més de mig centenar de figures convocades. Desprès de més d’una hora amb els gegants exposats a la plaça i els respectius músics tocant, es va iniciar una cercavila que acabaria en el Parc Central. Els diversos gegants d’escoles bressol, escoles, associacions de veïns, de comissions de festes de carrers i d’altres entitats de la ciutat van compartir un llarg recorregut per la ciutat juntament amb els gegants de d’Alella, Argentona, Cabrils, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Dosrius, Llavaneres, Pineda de Mar, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Teià i Tordera. Des de la plaça Rocafonda, amb molta concurrència de públic, van recorrer el carrer Picasso, l’Avinguda del Perú, l’Avinguda Amèrica, el Passeig Cabanelles i la Ronda Alfons X el Savi, per arribar finalment al Parc.

La família Robafaves no es va sumar a la festa
Però malgrat l’elevat nombre de figures, hi va haver una absència destacada, va ser la de la família Robafaves. Si figures de tota la comarca van venir a celebrar l’aniversari de la Coordinadora, els gegants més representatius de la ciutat no van acudir a la cita. Malgrat haver estat convidats a la festa, finalment, el Patronat Municipal de Cultura va decidir que els gegants representants de la ciutat, la família Robafaves, no havien de complir amb l’invitació. Per justificar l’absència, es va al·legar que ja són suficients les trobades d’en Robafaves i la seva família amb la resta de gegants que tenen lloc per Sant Jordi i la Gegantada de Les Santes.

Finalment, la festa va acabar al Parc Central. El sol va acompanyar a la comitiva en el seu recorregut i segurament això va facilitar la gran assistència de públic que es va registrar per cloure la diada. Va ser a la pista d’aquest Parc on els gegants van poder demostrar les seves habilitats en la dansa. Les diverses colles geganteres, van anar desfilant una per una pel centre del parc, i van presentar les seves figures fent-les ballar.