Carles Pons, un mataroní que destaca en snowboard

Va participar a les Olimpiades universitaries d’hivern

El mataroní Carles Pons, corredor d’snowboard de la selecció espanyola i de les marques K2, Eassun i Soöruz, que de l’11 al 22 de gener va participar a les Olimpiades universitàries d’hivern, celebrades a Innsbruck, Austria, en la modalitat d’snowboard. És la segona competició del món de la neu que reuneix mes esportistes, lògicament després dels Jocs Olímpics d’hivern, amb més de 1500 esportistes i 800 voluntaris. En Carles Pons va competir a la seva millor especialitat, la de Snowboard-cross, i també a la modalitat de Big Air.

La competició de snowboardercross va ser a Seefeld el dia 15 al vespre, amb una pista no molt espectacular pero molt tècnica, amb 7 peraltes, 3 salts i 4 girs de gegant, la pista iluminada i retransmesa en directe per Eurosport. S’hi van presentar 61 corredors, amb un nivell molt alt, amb 10 corredors de copa del món. La primera baixada es fa individual contrarrellotge, classificant els 36 millors temps, i en Carles Pons es va classificar en el lloc 22è, a gairebè 5 segons del primer. A les rondes finals, que es corren de quatre en quatre, només es classifiquen per a la següent ronda els dos primers. A la seva ronda hi havia dos corredors de copa del món, i després d’una sortida molt dolenta, ja no va poder remuntar, acabant 23è a la classificació final.

La competicio de Big Air va ser el dia 20, també al vespre i sota la pluja, el salt era una rampa de 2’5 metres dalt i 14 de pla (distància desde el salt fins a l’inici de la recepció), i dels 36 inscrits va haver-n’hi 11 que van dir que no saltaven degut al salt, que impressionava bastant. El nivell també era bastant elevat i en Carles Pons va quedar 18è fent un “bs 360 nose-grab” que va clavar força bé. És una bona classificació tenint en compte que no és la seva especialitat.

Altres actuacions destacades
Darrerament ha tingut altres bons resultats com un 1r lloc al circuït Ballantines de boardercross ’04, un 5è al Ballantine’s de Boardercross a Sierra Nevada ’04 (segon temps en classificatòries), un 5è en el Ballantine’s de Boardercross a Baqueira Beret (1er clasificat Espanyol), un 4t d’ Espanya de paral·lel gegant en el campionat d’Espanya ’04 en la Molina, un 6è d’ Espanya de Halfpipe en el campionat d’Espanya ’04 en la Molina, i un 1r lloc al Campionat de Catalunya de BoarderCross ’04, a Arinsal.