La pluja maltracta el dissabte de Carnestoltes

Final de Rua passat per aigua i apagada elèctrica general a mig ball

Després de mesos sense ploure, la climatologia va encapritxar-se del Carnestoltes i va voler ser protagonista del dia central de la festa. Dissabte, quan tot apuntava a la normalitat i després d’un exitós Ball Infantil ja es portava una hora de Rua, amb gran afluència de comparses i gent, la pluja va fer acte de presència propiciant una desbandada de gent i una accleració de la corrua que va fer el Corregiment a ritme de contrarellotge. Però no van acabar aquí els problemes i és que al voltant de les dues de la matinada, quan el Ball es començava animar, una apagada general que va deixar a les fosques mig Mataró deixava també sense gresca el carnaval.

El Ball infantil de mitja tarda va reunir un nombrós públic amb ganes de passar-s’ho bé. Un cop acabat, la Plaça de l’Ajuntament va buidar-se de gent que anava cap a la dels Bous, on havia d’iniciar-se la Rua General. Mitja hora abans de començar la desfilada la Riera ja era plena de gom a gom i a la Plaça dels Bous s’hi respirava un gran ambient entre les comparses. La novetat d’enguany en recorregut va ser daprovat i sols la molta gent que hi havia –quan el principi ja arribava al Monumental, en Pellofa no s’havia mogut- va fer anar a poc a poc la Rua, deslluint-la una mica.

La pluja ho trenca tot
Però tot va torçar-se quan la darrera carrossa, que duia Pellofa XXVII va arribar a la Plaça d’Espanya. En aquell punt va començar a ploure, primer amb menyhs mesura després més intensament, amb la qual cosa molts dels espectacdors van fugir cercant aixopluc i les comparses i carrosses es veien obligades a còrrer Corregiment amunt. Els Botargues van haver de deixar de fer foc durant uns minuts i l’Agrupació Musical del Maresme va marxar per protegir els instruments. El Corregiment es va fer pràcticament “al trote”, amb la qual cosa la Rua va arribar a Cirera mitja hora abans del previst i l’Orquestra Litoral encara no estava preprada. Mitja hora més tard s’iniciava el Ball.

Guerrers, pirates, Carlinhos i condons
A les tres cançons, s’anunciaven els guanyadors dels premis a les millors comparses. L’alt nombre de participants i la varietat de disfresses van posar les coses difícils al jurat que va optar per distingir als “Guerrers de Shin Chan”, a mig camí entre el nen irreverent i les mascotes del Fòrum amb el millor premi. Els tres accèssits van anar a parar a una comparsa de pirates, una feta de Carlinhos Browns que denunciava l’alt cost del concert de Santes i un altre a “Condons Pontífexs” que parodiava el vet vaticà al preservatiu.

Ni a aixopluc s’està tranquil
Després de l’anunci dels premis, la primera part del Ball va limitar-se a un ambient propi d’envelat amb clàssics com valsos per fer ballar en parelles. Va haver-hi mitja part i just quan, a la represa, el Ball començava a ser una gresca amb un ambient escaient i una orquestra més canyera alhora que s’hi congregava més gent, una aturada elèctrica deixava a les fosques gran part de la ciutat, Poliesportiu de Cirera inclòs. L’infortuni de la climatologia maltractava el Carnestoltes tot i que el Ball fos a cobert; les cares dels organitzadors eren de pòquer. Amb tot, el ball es va rependre al cap d’uns tres quarts d’hora però la gent ja havia marxat. Un final ràpid de la Litoral i mitja hora mal contada de música enllaunada van finiquitar una nit molt agre.



Notícies relacionades:
Programa del Carnestoltes de Mataró 2005
El CCC prepara un gran ball de Carnestoltes a cobert
El PP es molesta pel cartell del Carnestoltes
Dijous Llarder obre les festes del Carnestoltes
El Carnestoltes de Mataró: història, present i futur difícils
Dissabte hi ha la Rua i el Ball de Carnestoltes en honor a Pellofa XXVII
En Pellofa XXVII fa avui divendres l’esperat pregó del Carnestoltes de Mataró