El català José Manuel López guanya l'exitós Primer Internacional d'Escacs Ciutat de Mataró

En l'entrega de premis es va destacar la tasca del Club d'Escacs Mataró que aquest mes organitzarà la Final de la Copa Catalana d'Escacs

El passat 5 de gener va concloure el Primer Internacional d'Escacs Ciutat de Mataró, Festival de Nadal, guanyat en el seu grup A pel Mestre Internacional José Manuel López. Els altres vencedors van ser el peruà Arturo Vidarte al grup B, i la gran promesa dels escacs catalans, Àlvar Alonso (campió estatal sub-12 i 5è al Mundial de Creta) al grup C, un triomf que li serveix per aconseguir la norma de Mestre Català.

La darrera ronda, disputada el matí del dia 5 de gener, no va estar mancada d'emoció. Al Grup Magistral A, vàlid per aconseguir norma de Gran Mestre Internacional, José Manuel López es va emportar el campionat després de signar taules amb el Mestre Internacional andalús Enrique Rodríguez Guerrero. Però el guanyador hagués pogut ser l'actual campió d'Espanya Absolut en modalitat oberta Jesús Barón , que si hagués guanyat a Viktor Moskalenko jugant amb peces blanques. Però en la partida clau, l'ucraïnès va imposar la seva veterania guanyant un punt que el va col·locar al segon lloc de la classificació general.

En el Grup B, el vencedor va ser l'Internacional peruà Arturo Vidarte que en la darrera ronda en tenia prou amb un empat per guanyar. Malgrat els esforços del jove aragonés Daniel Gómez que es jugava la possibilitat d'aconseguir norma de Mestre Internacional , la partida va acabar en taules. I el tercer guanyador, en aquest cas del Grup C, va ser el jove gironí Àlvar Alonso (ADAC), que amb només va aconseguir guanyar amb un punt de marge sobre els dos jugadors que el perseguien, Denis Barquero de la Barceloneta i Xavier Sánchez del Club d'Escacs Mataró.

Entrega de premis
La cloenda celebrada el mateix dia 5 de gener va comptar amb la presència destacada del President de la Federació Catalana d'Escacs, Antoni Ayza; i la Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Mataró, Alícia Romero. Els dos van coincidir en elogiar la bona tasca que el Club d'Escacs Mataró està reaitzant, tant a nivell d'elit com de base.
També van recordar que la següent gran cita dels escacs catalans tornaria a ser el 23 de gener a la capital del Maresme, ja que el Club d'Escacs Mataró organitzarà la Final de la Copa Catalana d'Escacs, on competiran 40 equips de tota Catalunya classificats en eliminatòries prèvies.

TOTA LA INFORMACIO DEL FESTIVAL DE NADAL D'ESCACS ON-LINE

Classificacions:
Grup A (norma GM): 1r José Manuel López (Catalunya) 6,5 punts, 4 triomfs; 2n Víktor Moskalenko (Ucraïna) 6 punts, 3 triomfs; 3r Jesús Barón (Aragó) 5,5 punts, 4 triomfs.
Grup B (norma MI): 1r Arturo Vidarte (Perú) 6,5 punts, 4 triomfs; 2n Miguel Muñoz (Perú) 6 punts, 4 victòries; 3r Hipòlit Asís (Catalunya) 6 punts, 4 triomfs.
Grup C (norma MC): 1r Àlvar Alonso (ADAC) 7 punts, 5 victòries; 2n Denis Barquero (Barceloneta) 6 punts, 5 victòries; 3r Xavier Sánchez (CE Mataró) 5,5 punts, 2 triomfs; 4t Javier Ruiz (CE Mataró) 5,5 punts, 1 victòria.