Alt nivell al Primer Festival de Nadal d'Escacs Internacional Ciutat de Mataró

El català José Manuel López comanda la classificació de grans mestres després de set rondes

El Nou Casal de l’Aliança és per uns dies l’escenari d’un torneig d’escacs de primer nivell, que confirma l’entusiasme del Club d’Escacs Mataró per organitzar cites importants dins el calendari dels escacs. La cita, sota el nom de Primer Festival de nadal Ciutat de Mataró, reuneix figures destacades que van protagonitzar unes igualadísssimes i interessants partides seguides amb atenció per un públic força nombrós i fidel.

La competició esta estructurada en quatre grups, Magistral A (sobre norma GM), Magistral B (sobre normes MI), Grup C (amb normes MC) i Grup D (Promoció), programant partides del dia 26 de desembre fins el 5 de gener. Els participants només van descansar els dies 31 de desembre i 1 de gener, passant la majoria, per tant, les festes de cap d’any a la nostra ciutat.

Alt nivell i emoció
En les primeres jornades, els organitzadors van destacar l’excel·lent motivació del grup Magistral A on cada partida era un verdadera lluita. Una igualtat que va fer que dos dels jugadors que venien amb l’aureola de favorits (dos medallistes a l’Olimpíada de Calvià, el marroquí Mohammed Tissir, medallista i el mexicà Gonzàlez) estiguessin després de set jornades a la sisena i a l’onzena plaça del Grup A, liderat pel català José Manuel López, amb cinc punts i mig, seguit de molt a prop per Jesús Barón, actual campió estatal modalitat oberta. El guanyador, per tant, es decidira en les dues darreres jornades, de les quals n’informarem en el proper número.

Pel que fa a la participació mataronina, en el Grup C, Xavier Sànchez és quart i Javier Ruiz cinquè, mentre que en el Grup de Promoció, Marc Costa és segon amb 3,5.

TOTA LA INFORMACIO DEL FESTIVAL DE NADAL D'ESCACS ON-LINE