Una treballada producció amb les televisives 'T de Teatre'

Això no és vida! de T de Teatre. Dirigida per David Plana.

El passat dissabte 27 de novembre, el Teatre Monumental es va omplir inusual-ment fins la darrera butaca per acollir la representació de l’Això no és vida! de les televisives T de Teatre. L’espectacle explora amb humor l’existència de cinc dones del segle XXI (estressades, dinàmiques, agressives, somniadores, competitives...) que, sense saber-ho, es troben en un moment decisiu. Juntes descobriran la casualitat que les ha fet confluir i afrontaran amb valentia el nou gir que donaran les seves vides.

El text teatral de Sergi Belbel, Albert Espinosa i David Plana parteix de la premisa que la vida de qualsevol de nosal-tres, amb les petites tragèdies i els drames quotidians, observada amb una mica de distància, com si es tractés de la vida d’algú altre, ens faria esclatar de riure, esdevenint així la primera matèria d’una bona comèdia. Això no és vida! trasllada aquesta idea damunt de l’escenari amb encert, de manera que quan l’espectador contempla des de la butaca algun dels seus vicis, portat a l’extrem (això sí), té la sensació que, vista des de la llunyania, la seva dèria resulta ben rídicula.

Treball marca de la casa
A banda d’un bon punt de partida, l’espectacle compta amb el treball impecable de les intèrprets que damunt l’escenari despleguen les seves dots còmiques, l’espontaneïtat i la complicitat que les han fet tant populars. Amb la senzillesa que defineix la posada en escena de l’obra, les cinc dones són capaces de donar vida a un ampli espectre de personatges amb només les mínimes variacions de vestuari, dotant així l’escenari de dinamisme i moviment.

La posada en escena està marcada per l’austeritat i únicament l’ús d’unes grues, disfressades en la foscor, que permeten les intèrprets flotar en l’aire trenquen la senzillesa regnant, proporcionant una gran espectacularitat. Destaca també el disseny expressiu de la il·luminació i els efectes de so que aconsegueixen crear l’atmosfera adequada en cada moment.