Els autors barrocs més reconeguts de la mà de Favola in Musica

La Capella dels Dolors retorna a l’època barroca

La música dels millors compositors barrocs va omplir d’un ritme màgic la capella dels Dolors en el segon concert de la XXIII setmana de música antiga. El gairebé centenar de persones que es van aplegar en aquest espai de l’esglèsia de Santa Maria van poder escoltar, de les mans del conjunt Favola in Musica, un recull de la millor música barroca, o tal com deia el mateix títol del concert, un Apèndix: el darrer barroc.

La veu de la mezzo Margarida Lladó, la flauta travessera de Montserrat Gascon i la tiorba i guitarra barroca de Xavier Coll van ser les encarregades d’interpretar peces dels autors més consagrats d’aquest periode. Així, durant el concert es va poder sentir composicions de Bach, Sammartini, Hidalgo i Marín; àries de Händel; un fragment d’òpera de Purcell i peces per a guitarra barroca de Sanz.

Per tal de fer accessible la música a tots els espectadors i aconseguir que tothom sortís del concert sabent una mica més sobre música clàssica, els membres de Favola in Musica van prendre la paraula en alguna ocasió per explicar quelcom al voltant de la seva actuació. Així es va fer una aproximació a l’instrument de la flauta travessera, que tal com Gascón va dir, no ha estat tant sols l’instrument preferit de músics i compositors, sinó també de reis i princeses. També van explicar el context d’alguna de les partitures interpretades com The Plaint, un fragment de l’òpera “The Fairy Queen” de H.Purcell, en què la reina de les fades plora i es lamenta en sentir-se traicionada pel seu marit.

La barreja de música barroca juntament amb el valor artístic de la Capella dels Dolors va fer retrocedir al públic en el temps. Fins i tot es van poder veure instruments tant poc usuals en els nostres dies com la guitarra barroca.

Apèndix: el darrer barroc que es va interpretar a la Capella dels Dolors el darrer diumenge 28 va ser el segon dels tres concerts que l’espai acollirà en motiu de la XXIII Setmana de la música que aquest any dedica una especial atenció a la figura del compositor mataroní Joan Pau Pujol.