A la Ciutat: La visió més íntima de la ciutat de Barcelona i alguns dels seus habitants

A la ciutat. Cesc Gay. Espanya, 2003.

Emmarcada en els actes del Correllengua 2004, el passat dijous 30 de setembre es va realitzar al Teatre Monumental la projecció de A la ciutat, la darrera pel·lícula del director català Cesc Gay (Krámpack).

El film mostra la quotidianitat d’un grup d’amics que vorejen la trentena i viuen a Barcelona. Tot i que tenen una relació constant i es veuen sovint, cadascún d’ells manté oculta part de la seva vida.

Es tracta d’una història coral, basada en uns personatges ben construïts, un meticulós guió i un muntatge fluid que ens fa passar subtilment i a bon ritme per les trames dels diferents personatges que s’entrecreuen al llarg del film.

Aire fresc i còmic, amb tons de drama
Malgrat l’estil fresc i el to de comèdia que aflora a la superfície del relat, la pel·lícula explora les profunditats de les vides construïdes sobre l’engany i la mentida, la soledat interior viscuda en companyia, la recerca d’un mateix... dotant la història de la sensibilitat i la fragilitat dels bons drames.

Cal destacar la qualitat dels interprèts que donen vida als personatges (Eduard Fernández, Mònica López, Vicenta Ndongo, Maria Pujalte, Àlex Brendemühl i Leonor Watling) i els enriqueixen posant èmfasi en els silencis, els gestos, les mirades... desvetllant així la complicitat amb l’espectador.