Albert Ramos es proclama campió estatal absolut de tennis

Ha guanyat el torneig individual celebrat en l'estrena de les pistes de la Rafa Nadal Academy

El tennista mataroní Albert Ramos Viñolas ha tancat un any magnífic guanyant el títol estatal absolut individual en el campionat disputat a la Rafa Nadal Academy de Manacor, que estrenava les seves instal·lacions.

161218Te_RamosCopa

A la final, disputada el diumenge, va derrotar al granadí Roberto Carballés (145è del rànquing mundial) per 3-6, 6-4, 6-1. Anteriorment s'havia desfet en semifinals de Rubén Ramírez (148è del rànquing) per 6-4, 6-2, i en quarts de final de Carlos Taberner per 7-6, 6-3.

161218Te_Ramosfinal

L'Albert Ramos, que acaba l'any en el lloc 27è del rànquing mundial, era el cap de sèrie número 1, ja que no hi eren presents els tres tennistes espanyols que estan per davant seu al rànquing, que són Rafa Nadal (9è), Roberto Bautista (14è) i David Ferrer (21è). Sí que hi era Pablo Carreño (30è) que va caure en semifinals davant Carballés. Rafa Nadal, sí que va competir en dobles, fent parella amb Marc López, i es van fer amb el títol.

D'aquesta manera l'Albert Ramos aconsegueix per primera vegada el títol estatal absolut, després d'haver estat finalista l'any 2012 davant Pablo Andújar, i completa un any esplèndid, en el qual ha pogut jugar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, i on ha assolit grans resultats, arribant a quarts de final a Roland Garros, guanyant el seu primer títol ATP a Bastad i sent finalista a Chengdú.

El cadet Pol Sànchez entra al quadre final

Hem de dir també que Pol Sánchez Viñas, el jugador cadet del Club Tennis Mataró, va accedir al quadre final després de superar la prèvia, cosa molt meritòria tenint en compte que només té 15 anys. Va caure en primera ronda davant Iñaqui Rivero en tres sets, per 6-7, 6-1, 6-2. Aquest jugador és entrenat per l'equip tècnic de José M. Díaz, també entrenador d'Albert Ramos.

161220Te_PolSànchez