La fòrmula Shrek segeix fent esclatar rialles

“Shrek 2”, dirigida per Andrew Adamson, Kelly Asbury i Conrad Vernon. Estats Units. 2004.

La segona entrega de les aventures del popular ogre verd arriba a les nostres pantalles, precedida d’un gran èxit a les sales cinema nord-americanes.

En aquesta pel·lícula, Shrek i la seva esposa, la princesa Fiona, tornen del seu viatge de noces i reben la invitació dels pares de la princesa d’assistir als actes que se celebraran al Regne de Molt Molt Llunyà per commemorar el seu casament. Després d’un llarg trajecte, Shrek i Fiona arriben al Regne. Tant els reis com la gent del poble estan expectants per conèixer el flamant príncep que acompanya Fiona, però Shrek resulta no ser el príncep que tots esperaven. El rei Harold està decidit a proporcionar un espós com cal a la seva filla i comptarà amb l’ajuda de la Fada Madrina i del Príncep Elegant.

Shrek 2 repeteix la fòrmula de la primer entrega: parteix de la mateixa temàtica (la desmitificació dels contes de fades) i se sustenta en un guió àgil i en uns diàlegs brillants. De la mateixa manera, els elements propis del gènere d’aventures es complementen amb un humor intel·ligent i amb la parodia de nombroses referències cinematogràfiques.

Aquest marcat continuïsme s’explica per la voluntat dels creadors de jugar sobre segur i satisfer les expectatives d’un ampli sector de públic. És per això, que el to marcadament trangressor de la primera pel·lícula, es deixa una mica de banda en la nova entrega. Tot i així cal destacar, d’una banda, l’encertada incorporació del personatge del Gat amb Botes que aporta frescor i propicia les rialles de l’espectador i de l’altra, l’alta qualitat tècnica del film d’animació.

Shrek 2 resulta adient per passar una estona molt divertida i per als espectadors més intrèpits, una curiositat: pareu bé les orelles perquè a través de la boca dels personatges sonarà la veu de rostres populars. Ah! I espereu fins al final dels títols de crèdit!