Gran èxit d'Albert Ramos que està entre els 16 millors de Roland Garros

Ha eliminat el número 23 del món després d'un partit monumental de més de 4 hores i està a vuitens de final

El tennista mataroní Albert Ramos Viñolas continua endavant a Roland Garros després de superar avui el nord-americà de 23 anys Jack Sock, el número 25 del món i cap de sèrie número 23, i d'aquesta manera es fica entre els 16 millors, o sigui a la ronda de vuitens de final, en el que és l'èxit més gran de la seva trajectòria tennística dintre del circuit ATP.

Ha estat un partit monumental de més de quatre hores de durada i guanyat en cinc sets i 53 jocs (6-7, 6-4, 6-4, 4-6, 6-4) pel mataroní que ha mostrat una gran qualitat, una gran capacitat de lluita i una força mental i física sensacionals.

160527Te_RamosRG-2

Ramos s'ha refet d'un break matiner de l'americà Sock en el primer joc, i ha aconseguit forçar el tie-break en el primer set, però l'ha acabat perdent per 7 a 2.
Al segon set el mataroní l'ha començat fort amb un break, però Sock s'hi ha tornat de seguida i ha fet quatre jocs seguits. Però quan semblava que el mataroní podia tirar el set, ha tret l'orgull i ha empatat a quatre, per acabar guanyant el set per 6-4.
En el tercer set el mataroní ha tornat a imposar-se per 6-4 amb un break en el novè joc que ha sabut mantenir en el desè.

En el quart set els jugadors, cada vegada més esgotats després de 3 hores de dura lluita, han anat conservant el seu servei, fins que en el vuitè joc Jack Sock ha fet un break posant-se 5-3 a dalt. Però una vegada més l'Albert Ramos ha donat mostres del seu esperit combatiu i l'ha recuperat en el següent. En el desè Sock s'ha posat 0-40 disposant de tres punts de set, que l'Albert ha salvat, però després Sock n'ha guanyat dos de seguits i s'ha emportat el quart set.

En el cinquè set s'ha repetit la història, amb els jugadors mantenint el seu servei però en el novè joc Albert ha trencat el servei de Sock i en el desè s'ha imposat en el segon "match-point" de què ha disposat.

160527Te_RamosRG-3

Les dades estadístiques del partit

L'espera Milos Raonic a vuitens de final

Ara a vuitens de final l'Albert Ramos es trobarà amb el número 9 del rànquing mundial i cap de sèrie número 8 el canadenc nascut a Montenegro, Milos Raonic, que ha eliminat l'eslovac Adrej Martin en tres sets i per tant arribarà molt més descansat al partit de diumenge.

A part d'aquests dos jugadors de moment s'han classificat l'escocès Andy Murray, el japonés Nishikori, el francès Gasquet, el suís Wawrinka, l'estatunidenc Isner, per la part de baix del quadre, i el català Marcel Granollers (per retirada de Rafa Nadal) per la part de dalt.