Su Ta Gar exhibeix la càlida duresa basca

El grup emblemàtic basc va visitar la sala Clap

El Passat dijous dia vintè de maig el grup de rock dur Su Ta Gar, emblema d’aquest corrent musical a Euskadi, va oferir un concert al Clap, on van acudir una setantena de persones, en el marc de la gira de presentació del que és el seu darrer disc “ITSASOZ BETERIKO MUGETAN”.

Els bascos ofereixen un metall amb un sa equilibri entre la duresa conceptual, l’alternança de ritmes i la calor melòdica d’unes guitarres i una veu encertats, amb moltes taules, amb gran qualitat. Estrictament euskalduns, cantant en basc, els Su Ta Gar porten 30 anys donant guerra però es mantenen en plena forma segons van evidenciar, en tot moment van dominar la situació portar el concert per estones de més radicalitat musical per estones en què la tranquil·litat dominava.

Les guitarres van brillar al llarg de tota la nit amb dos exemplars magnífics, líders visuals del grup, que a més d’encisar els fidels van saber ratllar a l’altura de les circumstàncies. Un bateria notable al capdavant d’un instrument gegant i un baixista correcte completen la formació que al llarg d’hora i mitja va destil·lar el seu heavy, punyent, agradable i acurat.

“Beti Zu Gabe”, “Mamu Beltza” ó “Gau iluna amaita da” van ser dels temes destacats, però per sobre de tots va destacar el “No somos nada” exhibició col·lectiva del grup, himne entre els fidels i colofó a un bon concert d’un grup històric del rock dur basc que, amb força i convenciment, van saldar un bon concert a la sala mataronina.