Les primeres processons de la Setmana Santa mataronina prenen el carrer

El Prendimiento es queda sense l’espectacular pujada de les Escaletes

La Setmana Santa de Mataró ja ha començat. Amb l’arribada del diumenge de Rams es va iniciar un període marcat per la reliogisitat dels actes, les processons, les oracions i l’espera cronometrada vers l’esperada Pasqua Florida.

Divendres els carrers del centre van acollir la primera processó, la de “Maria al peu de la creu” per part de la “Germandat de Nostra Senyora dels Dolors”. La processó va recòrrer els carrers del centre històric de la ciutat enmig de l’expectació d’un públic de nombre semblant a l’habitual en aquest acte.

Diumenge al matí la popular Cantada de Saetas i el Pregó de Setamana Santa van compartir prtagonisme amb les nombrosíssimes benediccions dels palmons i palmes a les diverses parròquies de la ciutat. La tallada de la penúltima pota de la Vella Quresma a la Plaça de la Peixateria va cloure una matinal plena i molt participada.

A la tarda es va celebrar la popular Processó del “Prendimiento” amb la participació de la “Hermandad de Nuestro Padre Jesús Cautivo”. Com és de consuetud, l’acte va iniciar-se a la Plaça de Santa Maria amb l’escenificació teatral del prendiment de Jesús i de la trama orquestada per Judes Iscariot per, finalment, procedir al moment en què la imatge de Jesús és lligada i, finalitzada la lectura del passatge que explica tal episodi, comença la processó pròpiament dita.

Com any rera any, la Hermandad va comptar amb un públic nombrós i fidel i, com des de fa tres anys, la talla recent en què se sutenta el misteri, va lluïr les millors gales que fan d’aquesta pas el més carregós dels existents a Mataró. Amb la creu, els rams adients pel dia, les cornetes, els tambors i la bandera de la confraria, la processó va virar aquest any per un recorregut diferent a l’habitual per culpa de les obres de la Riera, obres que seran paralitzades, recordem-ho, per a què la gran processó de Divendres Sant pugui seguir el seu recorregut habitual.

El comentat canvi però, va comportar l’anulació del moment més emotiu i vistós de la processó com és la pujada corrent de les Escaletes que la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Cautivo sempre ofereixien als centenars de mataronins que es reunieixen per veure tal exercici físic. Malgrat que ja s’havia anunciat la suspensió obligada d’aquesta pujada, foren varis els despistats que es van reunir a les Escaletes per veure un espectacle que, s’espera, es pugui repetir l’any que ve.