Barragan renova l’humor caspós amb actualitat política

El còmic argentoní va actuar al Clap davant d’un centenar de persones

En els darrers tres mesos el còmic argentoní ha pujat dues vegades als escenaris mataronins. La primera va ser una sessió familiar al Cafè Cultural Arcàdia, el passat mes de gener, i la segona va ser el dijous passat a la sala gran del Clap.

Aquest humorista es caracteritzava per la seva deixadesa, una indumentària peculiar, una dicció peculiar i un humor blanc, que busca la broma fàcil amb els tòpics de tota la vida: la parella –la dona– i el sexe. En aquesta ocasió, l’argentoní va sorprendre al prop del centenar d’espectadors presents amb un humor, que amb tot l’anterior, també va fer gala d’un humor més actualitzat: Va fer ús de la crítica política actual amb diferents referencies a Aznar i els seus amics del govern.

Durant l’hora que va durar el show de Barragán, el públic no va deixar de riure com a demostració de la bona estona que els feien passar i per la sintonia que aquest còmic va saber crear amb els espectadors. El còmic es valia d’acudits curts, senzills, que enllaçava uns amb altres, buscant les rialles dels espectadors. Una tàctica totalment diferent a la dels monologuistes actuals, amb Dani Pérez com a màxim exponent per les seves reiterades sessions al mateix escenari del Clap.

Barragán, l’home de les ulleres de vidres gruixuts, va demostrar que de tanta tontería i de tant profunda com havia estat el seu humor fins ara, va saber-ne treure un fil còmic punyent. Tot i que molt subtíl i semblant desintencionat l’argentoní va deixar anar algun missatge més llest del que molts dels espectadors esperaven trobar en el seu show.