Núria Martínez nomenada millor esportista mataronina del 2003

El sopar multitudinari de la 49a Nit de l'Esport va premiar el sénior del CN Mataró com a millor equip de l'any

La jugadora internacional de bàsquet Núria Martínez va ser la gran triomfadora de la 49a Nit de l’Esport mataroní celebrada aquest divendres al Poliesportiu Eusebi Millan. La mataronina, que actualment juga al Perfumerías Avenida de Salamanca, es va emportar per segona vegada el premi de “Millor Esportista Mataroní”, que ja havia aconseguit fa quatre anys, aquest cop pels seus èxits de l’any 2003 aconseguits amb l’UB Barça i la selecció estatal absoluta.

El preàmbul de la Nit de l’Esport va ser com cada any l’ofrena floral al monòlit en memòria de Josep Gomà i Carol, que enguany es va avançar al dijous. Aquesta és una cita ja tradicional que va comptar amb la presència dels familiars, regidors de l’ajuntament i diversos representants del món esportiu de la ciutat, per homenatjar un dels responsables de la instauració d'aquesta festa esportiva, l'any 1955.

El lliurament de premis
El sopar de la “Nit de l'Esport” celebrat divendres a la nit, el més nombrós que s’ha fet mai amb unes 400 persones, va començar amb una exhibició del Súper Home de la ciutat, Israel Garrido. L’actual Home més fort de l’Estat va demostrar als presents com pot fer amb certa facilitat el que sembla impossible: aixecar pedres de més de cent quilos de pes, aixecar un tronc de ferro immens fent repeticions i, per acabar, aixecar un cotxe. Aquest espectacle va començar a animar una nit que va tenir diversos moments d’eufòria, sobretot entre els clubs que portaven més representació, el Centre Natació Mataró i el Joventut Handbol Mataró.

Però també hi va haver moments emotius, com els reconeixements a la ciclista Montserrat Alonso per tota la seva trajectòria i al directiu històric del Cirera, Sr. Francisco Melero. La ciclista molt emocionada i amb llàgrimes als ulls, va agrair tots el suport que havia rebut durant la seva trajectòria en especial dels seus pares i del Patronat Municipal d’Esports.
I també va haver-hi sorpreses com va ser el cas del millor tècnic Josep M. Guiteras i el premiat per la millor tasca esportiva Josep M. Spa.

Ja una vegada lliurats tots els guardons el portaveu del Jurat Qualificador, Lluís García, va donar a conèixer el nom de Núria Martínez com la Millor Esportista de Mataró del 2003. Degut a la seva absència, va recollir el premi l’ex-jugadora internacional Carme Famadas, que curiosament havia rebut un reconeixement com a antiga millor esportista de la ciutat de l’any 1970.
Posteriorment es va establir contacte telefònic amb la guanyadora i l’alcalde de la ciutat la va felicitar personalment, li va desitjar que els seus èxits continuessin, però li va demanar que mai oblidés la seva ciutat.
L’acte l’havia obert de forma oficial la nova regidora d’esports de l’Ajuntament Sra. Alícia Romero, i el va tancar l’encara alcalde Manuel Mas amb un discurs en el qual va voler destacar el fet que després de més de vint anys aquella podia ser la seva darrera presència en un sopar d’aquest tipus com a alcalde.