Les Jornades Científiques es confirmen com a espai de difusió i innovació

L’organització assegura que “ha estat un èxit de participació i qualitat”

Les Jornades Científiques tenen cada vegada una millor acollida, sigui quin sigui l’espai en què s’hi desenvolupen les seves activitats. Al TecnoCampus Mataró-Maresme, innovació amb la Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat; a la Plaça de Santa Anna, difusió i proximitat de la ciència mitjançant una fira o una gimcana. Des de l’organització, s’ha valorat positivament la resposta obtinguda i asseguren que “les Jornades Científiques d’enguany van ser tot un èxit de participació i de qualitat”. I tot plegat, tenint en compte que aquestes sessions arribaran l’any vinent a la seva desena edició.

 

DifusióLa ciència va arribar al carrer dissabte a la tarda. La Plaça de Santa Anna va omplir-se de gent que va gaudir de diferents activitats directament relacionades amb la ciència amb l’objectiu de difondre-la i apropar-la als ciutadans. Així, s’hi va dur a terme la Fira de l’Energia on s’hi van poder observar diverses formes d’obtenció d’energia per comprovar-ne els avantatges i els inconvenients. Alhora, la IV Gimcana Científica, enguany centrada en l’energia, també va tenir una bona acollida, ja que fins a un centenar de joves van participar-hi.

InnovacióTanmateix, les Jornades Científiques arrenquen amb la Mostra de Treballs de Recerca, a càrrec d’alumnes de batxillerat de diferents centres de la ciutat. S’hi va poder veure, per exemple, el desenvolupament d’embrions de gallina o el disseny d’un programa de dames pràcticament invencible basat en la intel·ligència artificial. Com a precedent, Llorenç Alerm, director-gerent d’Aigües de Mataró, va protagonitzar una conferència sobre el Tub Verd, una iniciativa pionera de generació i estalvi d’energia basada en l’aprofitament de la calor residual.

L'any vinent, aquesta iniciativa celebrarà el seu desè aniversari. Tot i així, les jornades van venir marcades pel record a Carme Aymerich, desapareguda el passat mes de setembre arran d’un accident al Pedraforca. Aymerich havia coordinat el desenvolupament d’aquestes activitats durant les darreres quatre edicions.