Solidaritat amb els estudiants valencians

150 persones es concentren davant l’Ajuntament, avui fan protestes els instituts

La repressió policial de les protestes estudiantils de València han despertat la solidaritat mataronina. Ahir dimarts unes 150 persones segons l’organització convocades per la CUP, Maulets, la COS i la SEPC es van concentrar davant l’Ajuntament de Mataró per protestar per les càrregues policials dels últims dies a la ciutat del Túria.

 

A València, les protestes dels estudiants d’un Institut contra les retallades van acabar amb una acció policial molt violenta, una vintena de detinguts i molts menors ferits. La Joventut Socialista de Catalunya de Mataró també ha fet arribar un comunicat de condemna de la brutalitat policial en la que es demana que es depurin responsabilitats.

 

Manifestació d'estudiants

La convocatòria d’ahir davant l’Ajuntament no és l'única mostra de solidaritat amb els estudiants valencians que es fa a Mataró. Per avui dimecres hi ha convocades protestes a instituts maresmencs, com per exemple a l’Alexandre Satorras i el Damià Campeny. Aquest migdia s'ha repetit la concentració amb aquests estudiants de secundària que han rebutjat l'actuació policial contra els seus homòlegs del ja nacionalment conegut Institut Lluís Vives del centre de la capital valenciana.