Víctor Plana (Mr Face & La Comissió): "Mr Face és la persona amb més jeta que Déu ha creat a la Terr

  • Divendres, 15 Novembre 2002 01:00
El darrer cartell de Les Santes, la festa de tots aquells que viuen o treballen a Mataró, va comptar amb una nit dedicada als grups maresmencs, que es va celebrar al Nou Parc Central. Malauradament la novetat de l’espai possiblement va impedir que hi assistís encara més gent, tot i que com se sol dir més val pocs i ben acompanyats...
En el cartell de la nit hi havien dos grups, els Aqstics argentonins, que van presentar les cançons del que serà el seu primer disc, i els que sens dubte van ser la sorpresa de la nit per a molts assistents: Mr Face i La Comissió. Van exprimir els ritmes de soul, rock i blues amb una força extrema i un espectacle frenètic.
Alguns dels assistents, amb una ressaca considerable després de quatre dies de Santes, ni se’n van adonar, però aquest grup tenia a un mataroní com a cap visible. Es tracta de Víctor Plana, més conegut com a Míster Face.

-Per què Mr Face i no Mr. Potato?
Perquè Mr Face és la persona amb més jeta que Déu ha creat a la Terra, i va sempre amb la cara per davant. Aquest és el concepte que van voler crear els seus ideadors, ja fa sis o set anys: que Mr Face anés sempre amb el morro per davant, es mengés el públic, diguessin el que diguessin, tiressin pedres o flors.

-Com és que no et trobes a l’acadèmia [d’Operación Triunfo] tancat?
Seria com firmar la meva pena de mort. Si que puc fer un tequieromuchomás, i tot molt bé, però la meva vida artística seria la del graciós que només sap ballar una cançó i no val la pena. Amb Míster Face faig el que em dóna la gana sobre d’un escenari. L’únic pinganillo que tinc és la meva consciència i no funciona gaire bé...

-Suposo que ser el líder de Mr Face no et deixa fer una vida normal. Com portes la fama que això comporta?
Home aquí a Mataró, ja sigui per l'interessant nombre d’escoles a que he anat o per alguna altra cosa, vaig a un lloc i la gent em coneix.

-Realment des que comença el primer minut d’actuació no pareu ni un moment. Sense dir marques comercials, què us preneu abans de començar?
L’únic que fem és anar a sopar, i ens passem el concert bevent aigua perquè el que ens passa és que ens deshidratem de tant cantar i saltar durant dues hores i mitja d’espectacle, que ara passaran a ser tres.

-Realment ets el més treballador del món de l’espectacle o és una ironia?
És la més autèntica mentida que us han dit mai. Realment no faig res, tot és pura patilla, el seixanta per cent de les lletres són inventades, és una passada.. El concepte Mr. Face és que la gent gaudeixi, si la gent no gaudeix, és quan s’ha de treballar.

-Què és exactament el projecte Mr Face?
Mr Face & la Comissió va néixer fa sis o set anys, i era una formació molt petita de cinc músics amics que tocaven a diferents llocs, i un dia van decidir ajuntar-se pet tocar un tipus de música per passar-ho bé. A poc a poc es va anar engrandint a força d’anar fent concerts, fins l’any passat en que vaig entrar jo, vam entrar fort posant una secció de vents, creant nous gags, donant més espectacle, tot més treballat, estudiat. Tot més rodó.

-El vostre show realment és frenètic. Quants gags podeu fer en una actuació?
Em sembla que he comptat que tinc tretze disfresses diferents, però a part em poso atrezzo, i també hi han gags en que s’atura la música.

-Podríem dir que estan mil·limetrades. Ha passat mai que, per exemple, comencés a sonar una cançó i sortissis disfressat d’una cosa totalment diferent al que et tocava?
Això no, però el que ha passat moltes vegades és que hi ha una disfressa en concret que no arribo mai a posar-me del tot, i surto a escena sense sabates, sense mitjons, amb una sabatilla... Sobretoto sense mitjons ja és un clàssic.

-A la web hi consta que teniu 25 minuts de bisos. Si la gent no els demana, què passa?
Doncs molt bé, perquè el catxé de l'actuació continua igual [riu]. No, seriosament, si demanen els 25 minuts de bisos vol dir que s’ho estan passant bé i nosaltres també. Si ens demanen canya, canya, 25 minuts encara són pocs.

-Busqueu divertir amb música dels altres passada per vostre turmix. Algun dia arribarà el moment de fer aquell pas vital i crear música pròpia?
Aquestes coses van soles, i suposo que no les pots preveure. Al grup tenim uns quatre o cinc compositors, per tant la cosa es podria fer, però de moment no se n’ha parlat.

-Us agradaria repetir l’actuació que vau fer a Mataró, ja sigui per Santes o en algun altre moment?
Home crec que per Les Santes l’actuació va estar molt bé, i encara hi ha gent que em veu pel carrer i em diu "tu ets el míster face? vas estar estupendo, noi". La veritat és que vam gaudir molt, però crec, pel que m'han dit, que el lloc potser no era l'adequat.

-Sembla que ja teniu actuacions tancades per l’estiu vinent. Seguireu amb el mateix espectacle?
Seguirà sent el Vitamina Face, però amb canvis i nous gags.

Entrevista realitzada per Martí Comas i Àlex Gomà al "Qui s'han cregut que som", programa de Ràdio Argentona (104.6), dissabtes d'11 a 12:30 del migdia.