La Mostra de Cinema... des de la Platea

L'entrega de premis del Sisè Concurs de Curtmetratges de la Mostra, va tenir un punt fosc: només els guanyadors del premi especial otorgat pel públic van poder recollir el seu premi. Tal com va voler deixar clar el regidor i President del Patronat de Cultura, Sr. Remigi Herrero, aquesta dada es pot agafar pel costat més positiu, i és que els guanyadors que van haver d'excusar la seva presència es trobaven a Galícia i Irlanda immersos en diferents projectes cinematogràfics. Malauradament aquest fet va treure tot l'atractiu a aquesta entrega, que es va limitar al curt guanyador per votació popular.

Tot i aquesta anècdota, la XXIV Mostra ha resultat molt positiva, degut a la bona afluència de públic que ha anat assistint a les sessions diàries que durant les darrers setmanes han omplert d'activitat el Teatre Monumental. En la darrera sessió, amb la projecció de Smmoking Room, potser perquè la pel.lícula ja s'ha pogut veure en altres cinemes barcelonins, el nombre d'espectadors no s'adequava a la qualitat del film. L'arriscat estil de filmació, amb una gran quantitat de plans curts i amb molt de moviment, i el seu treballat guió no van deixar a ningú indiferent. Al final un detall curiós, ja que la darrera escena estava filmada a Can Bruguera, on els treballadors de l'empresa jugaven un dels típics partits de costellada entre diferents empreses.

El més criticable del darrer dia de la Mostra va ser que la projecció dels curts premiats es va fer a l'acabar la pel.lícula, mentre que la lectura dels premiats s'havia fet a l'inici. No hagués estat de menys, entre curt i curt, anunciar què havia guanyat cada treball, ja que la memòria sovint no dóna per tant.

Àlex Gomà// Freqüència Iluro