El Conjunt Barroc Cafè evoca a la naturalesa de Vivaldi

El concert dona el tret de sortida a la XXVI edició de la Setmana de Musica Antiga

La setmana de Musica Antiga es va inaugurar aquest diumenge amb un concert a càrrec del Conjunt Barroc Cafè. La Capella dels Dolors, lloc escollit pel recital, oferia a pocs minuts de l’inici del concert un aspecte immillorable, els bancs de la capella estaven plens de gom a gom.

La formació de cambra, integrada per violí, viola, violoncel, flauta de bec, clavicèmbal i guitarra barroca, va oferir un concert dedicat íntegrament al cèlebre compositor Antonio Vivaldi. Amb una aconseguidíssima sonoritat barroca, el conjunt va ser capaç de transportar el públic a la Venècia del 1700, lloc on el compositor italià va escriure les partitures que diumenge servirien de concert. La natura va ser sens dubte la gran protagonista del recital, i és que els músics van aconseguir evocar situacions com la “notte”, la tempesta o la pluja amb les seves brillants interpretacions. En aquest sentit, el flautista Joan Vives va voler fer notar al públic l’habilitat del compositor italià per plasmar en música les situacions de la naturalesa.

 

L’únic detall negatiu de la vetllada va ser el lloc. I és que tot i que la Capella dels Dolors representi un escenari idíl·lic per aquest tipus de concerts, la gran ressonància de l’espai va fer que el so de la reduïda formació sovint quedés difuminat entre les altes parets de la capella. Tot i així, el públic va saber reconèixer l’altíssim nivell del conjunt i evidentment, en acabar el concert, en va voler més.

Francesc Cortés, doctor en musicologia, va ser l’encarregat de presentar el programa del concert una hora abans del recital. De fet, aquestes xerrades explicatives s’estan duent a terme en tots els actes del certamen i serveixen per contextualitzar una mica més als oients sobre el concert que escoltaran.

Musiques de la MediterràniaAmb aquesta, el certamen musical arriba a la seva XXVI edició, que enguany està dedicada als “antics ressons de la Mediterrània”. Dissabte la Capella del Roser acollirà l’orquestra barroca Ars Musicae, mentre que pel diumenge hi ha prevista la projecció de la pel.lícula: El silenci abans de Bach, de Pere Portabella, al Teatre Monumental.