GPO Ingenieria dirigirà les obres del TecnoCampus

Les obres suposen una inversió de 60 milions d’euros i es preveu el parc tecnològic es pugui inaugurar a mitjans de 2010

GPO Ingenieria, empresa especialitzada en consultoria d'enginyeria i arquitectura, serà l'encarregada de dirigir les obres del futur TecnoCampusMataró. Un equip liderat per Víctor Roig supervisarà la construcció del parc tecnològic i s'encarregarà de la gestió de tot el procés constructiu, coordinant i controlant que es compleixin els terminis marcats, que l'obra s'ajusti al pressupost i que sigui de la màxima qualitat. La construcció del TecnoCampus suposa una inversió de 60 milions d'euros i es preveu que es pugui inaugurar durant el segon trimestre de l'any 2010. L'espai permetrà la instal·lació de prop d'un centenar d'empreses de base tecnològica, entre d'altres.

Projectat per Oriol Bohigas, el futur parc tecnològic de Mataró tindrà una superfície construïda de 47.000 metres quadrats, al sector del Rengle. El TecnoCampus concentrarà les dues universitats de la ciutat (Escola Universitària Politècnica de Mataró i Escola Universitària del Maresme), una incubadora d'empreses, un centre de recerca i un centre de congressos. A més, el parc serà la seu d'unes 75 empreses de base tecnològica i permetrà la generació de més de 20 noves empreses cada any i la creació o consolidació de 2.000 llocs de treball.  La idea és que la conjugació d'universitats, empresa i centres de recerca permeti crear un entorn capaç d'accelerar els processos d'innovació, mitjançant la transferència i la difusió de tecnologia que permeti l'increment de la competitivitat, la creació de noves empreses i la millora de la capacitació professional dels treballadors i les treballadores.