Torna el detectiu John McClane, una mica més vell i descafeïnat

La Jungla 4.0 (Live free or die hard). Len Wiseman. Estats Units. Espanya. 2007

L’argument: El detectiu John McClane rep la missió rutinària de detenir un jove hacker que ha de ser interrogat per l’FBI, quan uns terroristes prenen el control de les infraestructures tecnològiques dels Estats Units. El caos s’apodera del país. No funcionen les xarxes elèctriques, de comunicació, ni de transport, però l’expert John McClane, amb l’ajuda del hacker, intentarà posar fi a l’amenaça terrorista.

L’anècdota: En aquesta quarta entrega de ‘La Jungla de Cristal’, el irreverent director de cinema Kevin Smith (‘Clerks’, ‘Persiguiendo a Amy’, ‘Dogma’, etc) interpreta un insuls personatge secundari.

Diagnòstic: Sens dubte, ‘La jungla de cristal’ va marcar el cinema d’acció fet a Hollywood durant la dècada dels 90 i tornar, dotze anys després de la darrera entrega, suposa tot un repte. Molt arriscat, si tenim en compte que en aquesta quarta part pocs elements perviuen de les exitoses predecessores. El guió és fluix, l’antagonista poc convincent i el film esdevé una successió d’espectaculars escenes de persecucions, explosions, tirotejos i cops de puny que, si bé entretenen l’espectador, l’acaben fatigant després de més de dues hores de pel·lícula. De ‘La Jungla 4.0’, ens quedem amb el protagonista, amb l’encant del detectiu encarnat per Bruce Willis que, en definitiva, és l’essència de la saga.

Efectes secundaris: Contraindicada per als nostàlgics seguidors de les primeres aventures del detectiu McClane.