El CNM Quadis campió per segon cop de la Superlliga femenina

Les noies del tennis taula es van assegurar el títol guanyant a Cartagena

Després de superar el seu màxim rival, el Relesa Cartagena, a domicili, en el penúltim partit de la competició, les jugadores que entrena Flora Khassanova es van adjudicar ja el títol de la Superdivisió femenina per segona vegada a la història, repetint el triomf que ja van aconseguir fa dues temporades i recuperant la primacia estatal que al temporada passada els havia pres l'equip murcià.

Ha estat un títol que s'ha hagut de suar de valent ja que la temporada va començar malament amb una derrota davant del Calella a casa, quan encara no havia arribat Natalya Prosvirnina, i poc més tard amb una altra de sorprenent davant de La Zubia, en un matx en que Gàlia Dvorak estava malalta. A partir d'aquell moment s'havia de guanyar tot i Wu Xue, Gàlia Dvorak i Natalya Prosvirnina ho han fet, derrotant el Cartagena a Mataró, el Calella a les seves instal·lacions i finalment el Cartagena també a casa seva. I tal com s'havia fet fa dues temporades s'ha aconseguit el màxim guardó estatal a les instal·lacions del màxim rival i a la darrera jornada.

Triomf vital a Cartagena
En un cap de setmana intens el Centre Natació Mataró es van d'enfrontar a Relesa Cartagena i Dama d'Elx. El dissabte van derrotar l'actual campió per 3-4 i el diumenge van superar una de les revelacions del campionat per 0-4. El triomf a Cartagena a més ha servit perquè el Calella, que no va fallar a Granada, obtingui el segon lloc i d'aquesta manera s'aconsegueixi per primera vegada a la història un doblet maresmenc.

Crònica del partit decisiu: El pavelló de Cartagena es queda mut
L'encontre a la pista del Relesa Cartagena, l'actual campió, era crucial, i les jugadores locals havien de guanyar per 4-2 per ser campiones, ja que un 4-3 podria permetre el CN Mataró Quadis obtenir el títol l'endemà a Elx, ja que un triple empat amb el Calella beneficiava a les mataronines. El matx va començar amb una derrota ja que Gàlia Dvorak només va poder guanyar un set a la xinesa Yan Fei Shen, una de les millors jugadores del campionat. Wu Xue com era previsible va anivellar el marcador amb un 3-0 contra Sara Pérez.

En un dels partits que es podien preveure com a decisius la ucraïnesa Natalya Prosvirnina no va poder fer res davant la romanesa local Adriana Zamfir que la va derrotar per 3-0, posant el 2-1 al marcador. Amb aquest resultat la victòria en el doble es convertia en imprescindible per a l'equip que volgués guanyar. Va ser un matx sensacional, vibrant, amb jugades d'altíssima qualitat, i on Wu Xue i Gàlia Dvorak van demostrar estar a un altíssim nivell derrotant Yan Fei Shei i Zamfir per 1-3, posant novament l'empat al marcador i fent emmudir el pavelló, on s'havien donat cabuda molts aficionats per celebrar el títol de l'equip local.

Yan Fei Shen es va desfer per 3-1 de Wu Xue donant novament avantatge a les campiones. Però va sorgir aleshores el talent d'aquesta joveníssima Gàlia Dvorak, que per alguna cosa és la millor esportista de la nostra ciutat del 2005. Davant la romanesa Adriana Zamfir tenia un 2-0 advers, però va lluitar per remuntar fins el 2-3, que va donar el punt decisiu. Després Prosvirnina no va fallar davant Sara Pérez i amb un 3-1 va donar el quart punt al CN Mataró Quadis, que d'aquesta manera va obtenir el títol per la porta gran: guanyant a la pista del màxim rival. Un rival que amb aquesta derrota baixava fins al tercera plaça, deixant al Calella l'honor del sots-campionat.

REsultats i classificació final
Els resultats de la darrera jornada han estat aquests: Relesa Cartagena- CN MATARÓ QUADIS 3-4; La Zubia- Calella 1-4; Ripollet- Vic 1-4; La Zubia- La Selva 3-4; Dama d'Elx- CN MATARÓ QUADIS 0-4.
Classificació final: CN MATARÓ QUADIS 32; Calella 30; Cartagena 28; Vic 18; Elx 18; La Selva 18; La Zubia 16; Collosa Valladolid 12; Dos de Mayo 6; Ripollet 2.
Els dos darrers equips perden la categoria i seran reemplaçats pel Pobla de Farnals valencià i pel Motril andalús.

Classificació i resultats de la Superdivisió Femenina de Tennis Taula