Dvorak, amb Espanya, i Xue, amb la República Dominicana, enfrontades per la 27a plaça

Campionats del Món de tennis taula per equips a Bremen

Entre els dies 24 d'abril i 1 de maig la ciutat alemanya de Bremen va acollir els Campionats del Món de tennis taula per equips, un dels esdeveniments esportius més importants de l'any per molt que a molts els pugui sorprendre. Finalment la selecció espanyola, amb Gàlia Dvorak va acabar 28a, mentre que la República Dominicana amb Wu Xue, va ser 27a.

Aquest "2006 Liebherr World Team Tennis Table Championships" va reunir als representants de 72 seleccions estatals tant en homes com en dones, distribuïts en tres divisions, i el dia 24 d'abril el pavelló de la ciutat alemanya, amb capacitat per 10.000 espectadors, ja va viure una gran cerimònia inaugural digne de qualsevol altre campionat del món d'esports molt més mediàtics, que no pas populars, ja que el tennis taula n'és un dels més practicats arreu del món, tot i que el domini continuï sent dels països asiàtics.

En la categoria femenina, que és la que ens interessa, ja que allà hi eren Gàlia Dvorak –formant part de l'equip espanyol–, i Wu Xue –formant part de l'equip de la República Dominicana, ja que està nacionalitzada per aquell país–, aquests dos equips van jugar a la 2a Divisió, per darrere dels 24 millors equips del món, i lluitant per situar-se el millor possible entre les places 25 i 48.

Enfrontaments entre Dvorak i Xue
A la fase prèvia els dos equips, curiosament, ja van quedar integrats en el mateix grup i hi va haver enfrontament entre les dues jugadores del Centre amb victòria per a Wu Xue, que junt amb Qian Lan, una altra xinesa nacionalitzada que juga a la Superdivisió espanyola amb l'equip de La Selva, van derrotar a Espanya per 3-1, obtenint així la primera plaça del grup.

Espanya que formava amb Gàlia Dvorak, Sara Ramírez i Anna Badosa, va superar fàcilment per 3-0 a Bulgària, Uzbekistan, Moldàvia i Brasil i va obtenir la segona plaça del grup accedint així a la lluita pels llocs del 25 al 32.

Lluitant pel lloc 25
A la primera eliminatòria Espanya va derrotar Eslovènia per 3-2, amb derrota de Gàlia davant Martina Safran, jugadora del Relesa Cartagena, per 2-3, i amb victòria decissiva davant Todorovic per 3-0 en el cinquè partit. A la segona Espanya va derrotar Thailàndia per 3-2, amb victòries de Gàlia sobre Komwong per 3-1 i Muangsuck per 3-1. I en semifinals de la 2a Divisió van perdre davant Suècia per 0-3 amb derrota de Gàlia davant Jonsson per 2-3.

Després i en lluita per la 27a plaça, Espanya va perdre davant la República Dominicana per 2-3, i en aquest cas Gàlia només es va enfrontar a Lucy Valdez guanyant-la per 3-0. D'aquesta manera Espanya, amb Gàlia Dvorak, va quedar en la 28a plaça i la República Dominicana, amb Wu Xue, en la 27a posició.