Gàlia Dvorak aconsegueix dues medalles als Mundials juvenils

La mataronina, fent parella amb Sara Ramírez, va fer-se amb una medalla històrica per al tennis taula estatal

Entre els dies 10 i 17 de desembre es va celebrar a la ciutat austriaca de Linz el Mundial juvenil de tennis taula i allà hi va ser la mataronina Gàlia Dvorak formant part de la selecció estatal. El gran èxit va arribar en els dobles, on la parella que forma la mataronina amb la també catalana Sara Ramírez, van fer-se amb la medalla de plata, la primera de la història per al tennis taula estatal.

La primera competició va ser la d'equips i en ella l'equip espanyol integrat per Gàlia Dvorak, Sara Ramírez, Anna Badosa i Carmen Solichero va aconseguir la medalla de bronze després de caure en semifinals davant la Xina per 3-0, en un en contre on Gàlia va cedir davant Cao Lisi per un ajustat 2-3. La medalla de fet es va aconseguir derrotant Xina Taipei en quarts de final per 3-2, en un matx on Gàlia va perdre davant Hsiung Nai Yin per 0-3 i va guanyar Shi Hui Tsun per 3-1.

A la fase prèvia l'equip espanyol havia derrotat Alemanya per 3-2 i Brasil i Xile per 3-0 fent-se amb el primer lloc del seu grup.

Medalla de plata històrica en dobles
El gran èxit va arribar a la competició de doble en la qual l'anomenada "parella d'or", que forma la mataronina amb la també catalana Sara Ramírez, va aconseguir la medalla de plata, primera de la història per al tennis taula estatal, després de caure a la final davant les xineses Ding i Peng. Abans van eliminar les ruses Prokhorova i Kolodyazhnaya per 4-1 i les japoneses Terui- Yamanashi en semifinals per 4-2.

En la prova individual Gàlia va caure en els quarts de final, igual que Sara Ramírez, quedant a un pas de la medalla. Va ser un gran èxit de les dues catalanes ja que se situen entre les vuit millors del món. La mataronina va cedir davant la xinesa Ding Ying, cap de sèrie número 1, per 4-0. A vuitens havia eliminat la japonesa Terui per 4-2 i abans en el grup a la sueca Melcher i a la canadenca Yuen. En els dobles mixtos Sara fent parella amb el serbi Jetkovic va caure en vuitens de final contra una parella xinesa.